„U” Cluj, lovită de ghinion! „Studenții” au dominat meciul cu Sepsi OSK, dar au pierdut loteria penalty-urilor și au ratat șansa de a aduce acasă trofeul Cupa României!

Universitatea Cluj a pierdut loteria penalty-urilor cu scorul de 4-5 împotriva formației maghiare Sepsi OSK, după 120 de minute de joc încheiate 0-0. Alb-negrii au luptat eroic, au avut ocaziile mai mari au controlat prima repriză autoritar și au dominat meciul, însă lipsa de inspirație la loviturile de pedeapsă și ratările lui Ely Fernandes, Ze Gomes și Ivan Martic au făcut ca trofeul să meargă pentru a doua oară consecutiv la Sfântu Gheorghe.

Prima încercare a Universității la poarta lui Sepsi i-a aparținut lui Thiam, care a trimis un șut peste poartă din marginea careului (14). Gruparea covăsneană a ieșit la joc și a fost mai incisivă, instalându-se timid în jumătatea clujenilor, dar defensiva alianiată de Ioan Ovidiu Sabău s-a apărat organizat și nu le-au oferit șanse de gol elevilor lui Bergodi.

Prima mare ocazie de gol a Universității a avut loc în minutul 22 al partidei, dar Nistor nu a reușit să trimită pe poartă dintr-o situație bună în interiorul careului. O nouă ocazie rarisimă pentru U Cluj, Mamadou Thiam a reținut un balon și a trimis din marginea careului, dar mingea a lovit rădăcina barei (25). Se înmulțesc ocaziile la poarta lui Sepsi. Un minut mai târziu de la bara lui Thiam, mijocașul Ioan Filip l-a pus la grea încercare pe Niczuly cu un șut bine plasat de la 15 metri (26). Același Thiam a mai încercat o dată poarta lui Sepsi din interiorul careului mare, dar mingea a lovit plasa laterală (29).

O altă mare ocazie de gol a Universității în minutul 32, în urma unui contraatac în viteză purtat pe dreapta l-a adus pe Nistor într-o poziție favorabilă, iar acesta a șutat plasat la colțul lung, însă bara laterală s-a opus din nou.

Alb-negrii au dominat prima parte

Prima repriză a fost controlată autoritar de Universitatea Cluj, care a semnat cele mai mari ocazii la poarta lui Sepsi, cu două bări clare ale lui Thiam și alte șuturi bune care i-au dat emoții lui Niczuly. Primele 45 de minute de joc au fost încheiate în atac de alb-negri. Gorcea a respins peste poartă în urma unui șut din interiorul careului în prelungirile primului mitan.

În debutul reprizei secunde, o nouă coregrafie a atras toate privirile arenei, o ploaie de fumigene au zburat din peluza șepcilor roșii, iar torțele au luminat tot stadionul. Spectacolul pirotehnic al fanilor Universității Cluj a eclipsat jocul economicos și sărac în ocazii.

Foto Vasile Manu (tribună)

Sepsi a avut o ocazie bună în minutul 52 la o centrare a lui Rodriguez, în urma căreia Safranko a reluat cu capul spre poartă, dar Andrei Gorcea a intervenit providențial. Meciul a fost întrerupt câteva minute din cauza torțelor aruncate pe teren de galeria Universității, care a creat o atmosferă și o coregrafie impresionantă în debutul reprizei a doua. Dan Nistor a trimis un șut din afara careului, dar Niczuly a intervenit (63).

Repriza secundă a fost una echilibrată, ambele formații au practicat un joc e așteptare, de uzură și au încercat să dea lovitura pe contraatac, dar fără ocazii notabile. Trupa din Sfântu Gheorghe a fost mult mai incisivă la poarta Universității, însă fără succes.

Într-o acțiune a clujenilor, Dan Nistor a încercat să trimită un șut din marginea careului, dar reluarea sa nu a prins cadrul porții (87), iar scorul a fost 0-0 la finalul timpului regulamentar, urmând ca cele două formații să dispute două reprize suplimentare de prelungiri.

Două reprize suplimentare de prelungiri

Primele 15 minute au început cu un presing al elevilor lui Sabău, însă fără ocazii notabile. Covăsnenii au avut și ei o ocazie bună de gol, în urma unei reluări cu capul peste poartă a lui Alexandru Tudorie (96).

Ocazie uriașă pentru Universitatea Cluj, Dragoș Tescan a scăpat singur spre poarta lui Niczuly și a șutat în blocajul portarului, mingea a sărit în careu, de unde Ely Fernandes nu a reușit să reia (103).

S-a încheiat prima repriză sub un cor al fanilor Universității Cluj, care au asigurat fondul sonor al stadionului.

Repriza a doua de prelungiri a oferit un joc sărac în ocazii de gol. Gorcea a respins o lovitură liberă în minutul 115 de la 20 metri, iar Universitatea s-a aruncat în atac spre a forța golul isbăvitor care să le aducă victoria și trofeul Cupei României, dar defensiva lui Sepsi a reușit să reziste cu brio atacurilor clujenilor. Nu s-a mai schimbat nimic până în minutul 120 și urmează loteria penalty-urilor.

LOVITURI DE PEDEAPSĂ

1-0: Roland Varga a deschis scorul pentru Sepsi

1-1: Alex Chipciu a egalat pentru U Cluj

1-1: APĂRĂ GORCEA – Jonathan Rodriguez a ratat al doilea penalty

1-2: Ovidiu Bic a înscris pentru U Cluj

2-2: Tudorie a egalat pentru Sepsi

2-3: Dragoș Tescan a înscris pentru U Cluj

3-3: Gheorghe a înscris pentru Sepsi

3-3: Ely Fernandes a ratat pentru U Cluj

4-3: Ștefănescu a înscris pentru Sepsi

4-4: Dan Nistor a egalat pentru U Cluj

4-4: Aganovic a șutat mult peste poartă.

4-4: Ze Gomes a ratat pentru U Cluj

5-4: Tamas a inscris pentru U Cluj

5-4: Ivan Martic a ratat pentru U Cluj

CASETA TEHNICĂ:

Echipele de start:

U” Cluj: Gorcea – Martic, Miron, Pițian, Chipciu (cpt) – Simion – Nistor, Remacle (Ely Fernandes, min 99), Filip (Gomes, min 80), Bic – Thiam (Tescan min 99)

Rezerve: Iliev, Stoica, Tescan, Ilie, Gomes, Goranov, Oancea, Pires, Ely Fernandes

Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Sepsi OSK: Niczuly (cpt) – Dumitrescu, Ninaj, Ciubotariu (Dimitrov, min 86), Bălașa (M. Tamas, min 85) – Ștefănescu, Jonathan Rodriguez, Păun (Varga, min 111), Matei (Gheorghe, min 75) – Safranko (Tudorie, min 75), Rondon (Aganovic, min 46)

Rezerve: Began, M. Tamas, I. Gheorghe, Tudorie, Santos, R. Ispas, Aganovic, Dimitrov, Varga

Antrenor: Cristiano Bergodi

Arbitru principal: Cristian Popa

Asistenți: D. Mitruți, B. Gheorghe

Arbitru rezervă: I Dima

VAR: I. Kovacs, A. Chivulete

Cartonașe galbene: Martic (23), Niczuly (90+4) // Ștefănescu (44), Dumitrescu (90+2)

Spectatori: 11.813

CREDIT FOTO prezentare – © Ovidiu Bujor / Transilvania Photos

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *