„U” Cluj a „smuls” un punct chinuit la Galați, după un meci slab și fără atitudine în fața Oțelului!

Universitatea Cluj a obținut o remiză în deplasarea din etapa a 5-a de la Galați, pe terenul nou-promovatei Oțelul, scor 1-1, în urma unei partide în care clujenii au avut mare noroc fiindcă echipa gazdă a fost mai bună în această partidă.

Cele două formații s-au tatonat reciproc în prima repriză și au oferit o luptă surdă la mijlocul terenului, fără ocazii notabile și șuturi periculoase la poarta adversă. Confruntarea de la Galați a fost fragmentată de mai multe ori pentru o serie de faulturi de joc.

Pe finalul primei reprize, Oțelul a reușit să deschidă scorul în minutul 37 prin Jardan, dar brigada de arbitri condusă de Horia Mladinovici a consultat VAR și a decis să anuleze golul pentru un fault comis asupra lui Ovidiu Bic de autorul reușitei.

În ciuda lipsei de ocazii la poarta gazdelor, Universitatea a ținut mai bine de minge și a avut posesia de partea ei. Primele 45 de minute s-au încheiat după un joc cu fotbal puțin, anost și lipsit de intensitate.

Oțelarii lui Dorinel Munteanu au ieșit mult mai determinați de la vestiare și au pus presiune pe defensiva „studenților”.

Jucătorul crescut de „U” Cluj, Alexandru Pop, a deschis scorul pentru Oțelul Galați din pasa perfectă a lui Tănasă în centrul careului, în minutul 58 după o fază frumos construită de elevii lui Dorinel Munteanu, la care defensiva alb-negrilor a fost depășită.

La a doua atingere de balon de la intrarea pe teren, Ianis Stoica i-a dat emoții portarului Stoian cu un șut bine plasat, însă balonul a trecut razant pe lângă poartă (68).

Universitatea nu a avut soluții pentru a desface defensiva gălățenilor și arătat ca o echipă fără atitudine în repriza secundă, arătând ca o echipă blazată, fără orizont și fără determinare. Trupa lui Toni Petrea nu a reușit să își creeze nicio situație clară de gol sau să aibă un șut periculos pe poarta lui Stoian.

Oțelul nu s-a mulțumit să se apere și a forțat și golul de 2-0, având o dublă ocazie în minutul 83 a lui Răzvan Tănase, prima data a reluat cu capul de lângă Miron din careu, peste poartă, iar la a doua ocazie a fost aproape de a înscrie de lângă Dimitrov, însă șutul său a trecut pe lângă poartă.

Susținută puternic de o galerie formată din câteva sute de suporteri care au făcut deplasarea la Galați, „șepcile roșii” au avut noroc si au reușit să restabiliească egalitatea din penalty, portarul Stoian l-a faultat în careu pe Dragoș Tescan, iar „decarul” Dan Nistor a transformat de la punctul cu var și este 1-1 (89):

Meciul s-a încheiat la egalitate, iar Universitatea Cluj pleacă cu un punct, chinuit, de la Galați, după un meci în care nu a jucat nimic.

Etapa viitoare pe Cluj Arena vine rivala CFR Cluj, luni, 21 august, de la ora 21:30, într-un nou episod al Derby-ului Clujului.

Echipele de start:

Oțelul: Stoian – Zhelev, Yabre, Lovric, Panait – A. Lopez (Neagu, min 55) – Cisotti, Jardan (Zivulic, min 63) – Al. Pop (Frederic, min 70), A. Dimitrov (Cârjan, min 70), Bodișteanu (Tănasă, min 55)
Rezerve: Dur Bozoancă – Tănasă, Zivulic, I. Neagu, F. Ferreira, M. Adăscăliței, G. Cîrjan, G. Nedelea
Antrenor: Dorinel Munteanu 

Universitatea Cluj: Gorcea – Dimitrov, Miron, Mitrea, Vătăjelu – Perianu (I. Stoian, min 66), Bic – Popadiuc (Tescan, min 66), Nistor, Chipciu – D. Popa
Rezerve: Iliev – Oancea, Pițian, A. Hofman, Tescan, Calcan, I. Filip, G. Simion, I. Stoica
Antrenor: Toni Petrea

Arbitru: Horia Mladinovici / Asistenți: Daniel Mitruți și Valentin Dumitru 
Arbitru VAR: Sorin Costreie / Arbitru AVAR: Vlad Baban

Cartonașe galbene: Lopez (48), B. Stoian (89) // Perianu (63), Miron (77)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *