„U” Cluj vrea să „spargă” „complexul” Sepsi și să obțină prima victorie din istoria confruntărilor directe

Universitatea Cluj închide etapa cu numărul 12 a Superligii, luni, 9 octombrie, de la ora 21:00, pe Cluj Arena, împotriva unei formații în fața căreia nu a cunoscut până acum gustul victorie în istoria confruntărilor directe.

Luni seara, pe Cluj Arena, va fi prima întâlnire dintre cele două finaliste ale Cupei României din sezonul trecut, atunci când covăsnenii pregătiți la acea vreme de Cristiano Bergodi au câștigat trofeul la loviturile de pedeapsă, la Sibiu.

În ceea ce privește întâlnirile directe dintre Universitatea și Sepsi, toate au avut loc pe parcursul sezonului trecut. După un 0-1 cu destule probleme pe Cluj Arena, în urma căruia alb-negrii au disputat meciuri la Mediaș, returul de la Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu 2-1 pentru gazde.

Sepsi OSK sub comanda lui Liviu Ciubotariu nu are nicio victorie de mai bine de o lună și este vecină de clasament cu trupa alb-negrilor, covăsnenii sunt pe 10, iar clujenii pe 11, ambele cu câte 12 puncte.

Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a prefațat jocul de luni cu Sepsi, în cadrul conferinței de presă premergătoare.

Depinde cum privim noi și cum analizăm situația aceste echipe. Ei au început bine campionatul, dar cred că acum e lipsă de încredere și de omogenitate. Totuși, rămâne o echipă ce are calitate și era considerată o echipă care s-ar fi putut lupta la titlu. Dacă noi le punem probleme putem exploata starea de neîncredere. Dar pot fi și o echipă ranită în orgoliu care vrea să reacționeze. E important ca noi să arătăm foarte bine, să avem curaj, atitudine, să jucăm așa cum am făcut-o la Arad sau cu FCSB. Să arătăm încredere, să luăm decizii cu personalitate.

Am recuperat niște jucători, avem un lot cu jucători buni, dar trebuie să lucrăm la relațiile de joc. Grupul se clădește pe rezultate. Au câștigat din nou respectul și aprecierea publicului, al meu, al coechipierilor. Au început să se cunoască, se simt bine, au entuziasm.

Nu trebuie să ne oprim, deocamdată nu am îndeplinit vreun obiectiv. După întreruperea campionatului cred că voi avea la dispoziție toți jucătorii, cred că îi pot aduce pe toți la un nivel bun„, a declarat Sabău.

Cum îl vede antrenorul pe noul atacant al echipei, Elvis Manu.

„E un jucător care are calitate, are valoare pentru campionatul nostru. Trebuie să vedem cum îl aducem în formă și cum recuperează perioada pierdută. Așteptările sunt mari, eu ca antrenor, publicul și el își dorește să impresioneze.

Știe ce înseamnă acest club, s-a informat foarte bine. Știe că lumea are așteptări mari de la el. E crescut într-un fotbal în care presiunea există tot timpul. Sper să îl pregătim bine și să ne ajute. Sper să fie un înlocuitor pentru Thiam.

Ne-am dorit un jucător cu experiență, care să ia acțiuni 1 la 1, să câștige duelurile. Știu ce a însemnat Thiam, așteptăm să îl vedem și pe Manu. Jucătorii olandezi au personalitate, nu au teamă, sunt bine instruiți. Din ce informații avem, e un lider în vestiar și pe teren„, a sustinut antrenorul alb-negrilor.

Meciul dintre „U” și Sepsi OSK va avea loc luni, 9 octombrie, de la ora 21:00 în direct pe Digisport, Prima Sport și Orange Sport. Andrei Moroiță va conduce de la centru partida, iar cei doi asistenți vor fi Valentin Avram și Ionel Valentin Dumitru. În cabina VAR se vor afla Istvan Kovacs și Alexandru Vodă.

Foto (c) Mihai RUSU

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *