Peste 10.000 de spectatori sunt așteptați în această seară la derby-ul U-BT Cluj-Napoca – Dreamland Gran Canaria!

Derby-ul primelor două clasate în Grupa B a EuroCup va avea loc în această seară, de la ora 19:00, și le va pune față în față pe U-BT Cluj-Napoca și Dreamland Gran Canaria, campioana en-titre a competiției în sezonul trecut.

Confruntarea le aduce față în față cele mai în formă echipe din grupa B, spaniolii vin după 7 victorii din tot atâtea posibile, iar U-Banca Transilvania are 6 victorii și o înfrângere.

Dreamland Gran Canaria este o abonată constantă a EuroCup, ajungând la 14 sezoane în competiție. Clubul a fost fondat în 1963, sub forma unei echipe școlare. Baschetul a atras interesul publicului pe îndepărtata insulă spaniolă, astfel că echipa a devenit profesionistă și chiar a debutat în prima ligă în 1985. Pe plan extern, Gran Canaria a jucat prima dată în Cupa Korac în 2001, apoi a participat în Cupa ULEB.

În 2015, Gran Canaria a ajuns până în finala EuroCup, când a fost depășită de rușii de la Khimki Moscova. Ulterior a venit și marea performanță internă, reprezentată de adjudecarea, în 2016, a SuperCupei Spaniei, în fața celor de la FC Barcelona. Turneul s-a desfășurat atunci la Vitoria-Gasteiz, iar galben-albaștrii i-au depășit pe catalani cu 79-59. Odată cu sezonul 2018-2019, Gran Canaria a bifat inclusiv apariții în Euroligă.

Gran Canaria este câștigătoarea EuroCup în 2022, după ce ibericii i-au învins în finala desfășurată chiar pe propriul lor teren pe turcii de la Turk Telekom, scor 71-67. Performanța le-a dat dreptul spaniolilor să evolueze în Euroligă, dar clubul a refuzat invocând motive financiare.

Antrenor este Jaka Lakovič, fost baschetbalist legendar la Panathinaikos și Barcelona. Slovenul a cucerit ca jucător Euroliga, la care se adaugă două titluri în Spania și trei SuperCupe.

În perioada 2019-2022, Lakovič a stat pe banca celor de la Ratiopharm Ulm. Tehnicianul de 45 de ani are la dispoziție, pe lângă sportivii autohtoni, baschetbaliști din Statele Unite ale Americii, Franța, Croația sau Argentina.

Dintre jucătorii reprezentativi, îi amintim pe A.J. Slaughter, conducătorul de joc naturalizat al Poloniei. De asemenea, Andrew Albicy nu a ratat niciun turneu major cu reprezentativa Franței. Nu trebuie omis nici Sylven Landsberg, câștigător al Euroligii în 2014 cu Maccabi Tel Aviv.

Confruntarea din această seară din BT Arena va fi sold-out, toate biletele epuizându-se rapid.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *