Silvășan nu se sperie de Gran Canaria. „Nu ne temem de ei, vrem victoria”

Campioana României, U-Banca Transilvania, va înfrunta în această seară, pe teren propriu, campioana en-titre în EuroCup și primul loc în Grupa B a competitiei, Dreamland Gran Canaria. Meciul va începe la ora 19:00, în BT Arena.

Meciul va fi transmis în direct la Prima Sport 2.

La Cluj-Napoca sosește o grupare de tradiție din EuroCup. Spaniolii au cucerit trofeul în sezonul trecut în dauna celor de la Turk Telekom și puteau participa în Euroligă, dar au refuzat acest lucru. Drept urmare, formația antrenată de slovenul Jaka Lakovič are obiective mari și în actuala stagiune, una începută fără greșeală.

Gran Canaria are 7 victorii din tot atâtea posibile, învingând-o ultima dată pe Slask Wroclaw cu 81-77. De asemenea, formația din Las Palmas vine cu moralul ridicat, printr-un rezultat pozitiv obținut în fața Zaragozei, în Liga ACB. Cei mai buni marcatori ai galben-albaștrilor au fost Grussino și Slaughter, cu câte 16 puncte fiecare. În campionat, spaniolii se află pe locul 8, cu un bilanț de 6 rezultate pozitive și 4 eșecuri.

Până acum, cel mai bun marcator al celor de la Gran Canaria în EuroCup este Nico Grussino, care are medii de 11.1 puncte, 3.3 pase decisive și 2.1 recuperări.

U-Banca Transilvania o înfruntă în premieră pe Gran Canaria, dar a mai învins nume importante din baschetul spaniol, precum Unicaja Malaga în Basketball Champions League, respectiv Joventut Badalona în EuroCup.

Cum a prefațat antrenorul Mihai Silvășan meciul cu Gran Canaria

Urmează al optulea meci în EuroCup. Suntem într-o situație bună până acum, avem șansa ca mâine să ne luptăm pentru locul întâi. Din punctul nostru de vedere, nu vrem să facem un eveniment extraordinar din acest meci.

Vrem să tratăm jocul ca pe oricare din această competiție, chiar dacă jucăm cu campioana, o echipă provenită din cea mai puternică ligă a Europei.

Vrem să jucăm un baschet de calitate, să etalăm o apărare agresivă, în așa fel încât să facem viață grea echipei adverse la fiecare posesie.

Dacă vorbim de calitățile lor, au o formație competitivă, cu foarte mulți jucători de valoare. Deși le lipsesc doi dintre oamenii de bază, au extrem de multe arme.

În general, ei joacă în 12 jucători. Majoritatea baschetbaliștilor au cel puțin 10 minute de joc, deci cu siguranță se vor baza pe o rotație lungă și mâine.

Suntem pregătiți, nu avem probleme cu accidentările, chiar dacă ne-am speriat după partida de la Brașov. Toată lumea e aptă și dornică să evolueze! Evident că e cel mai greu meci, nu doar din punct de vedere al clasamentului, ci și din prisma evoluției avute de Gran Canaria.

Și-au păstrat oamenii de bază și antrenorul, deci vom juca împotriva celei mai bune echipe din grupă și probabil din EuroCup. Nu ne temem de ei, suntem motivați și vrem victoria. Cu altceva nu vom fi mulțumiți!

Așteptăm o sală plină și suntem extrem de mulțumiți pentru felul cum am fost susținuți până acum. Contează prezența fanilor la fiecare meci, e o motivație în plus pentru toată lumea și sunt al șaselea jucător pentru noi.

Am adus nume mari aici datorită faptului că jucăm în EuroCup. Ne bucurăm că suntem aici și că putem să le oferim spectatorilor meciuri cu asemenea echipe. Suntem în a doua competiție europeană și sperăm să rămânem cât mai mult timp aici„, a declarat „Silvă”

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *