Cum a văzut Sabău calificarea naționalei la EURO 2024: „E meritul lui Edi pentru că a adus acei jucători care au înțeles ce înseamnă echipa națională

Antrenorul lui U Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a vorbit și despre calificarea naționalei lui Edi Iordănescu la Campionatul European din Germania de anul viitor. Acesta a susținut că în primul rând este meritul lui Edi, un antrenor care a crescut foarte mult, a făcut ordine și a adus acei jucători care au înțeles ce înseamnă echipa națională.

„Este meritul lui Edi Iordănescu în primul rând, un antrenor care a crescut, sigur una e să fi selecționer și alta să fi antrenor. El a crescut foarte mult cu această generație, a făcut ordine, a adus acei jucători care au înțeles ce înseamnă echipa națională, nu să își rezolve acele probleme pe care le au ei, ci se respectă pe ei și vin să joace pentru acei oameni care au investit în ei, care vin la stadion și au așteptări mari.

Oricum e o echipă care are talent, cu jucători foarte buni, acei jucători care ne-au reprezentat în Italia la acel campionat european, s-au maturizat. Sigur, e foarte important ca ei să joace la echipele de club, dar această calificare le dă un moral foarte bun, la fel creează o concurență între ei. Acum își doresc foarte mulți tineri să vină la echipa națională. Cât de important este ca atunci când există disciplină, există un grup frumos, armonie și respect între staff și jucători, iar fiecare știe care este rolul lui. Eu sunt jucător și trebuie să îmi fac meseria de jucător, să mă implic, să analizez și să îmi evaluez fiacare moment al jocului, iar antrenorul care răspunde de tot ce înseamnă decizii.

Mi-a plăcut foarte mult Ianis Hagi, e acel jucător care poate să facă diferența, poate să inventeze în orice moment ceva, o pasă, un șut, jucător care nu are teamă, nu se ascunde de joc. Îmi place foarte mult Drăgușin, la fel și Rațiu, Drăguș.

Încă o dată, tot respectul, iar chiar dacă foarte mulți oameni i-au criticat, ca joc și ca lipsă de rezultate, acum primesc ceea ce merită, laude și aprecieri”, a declarat Sabău.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *