FCSB își păstrează avantajul în fața CFR-ului, după remiza din Gruia

CFR Cluj nu a reușit să se impună în partida etapei cu numărul #19 din Superliga cu liderul FCSB, iar diferența de puncte dintre cele două formații a rămas neschimbată, după scorul de 1-1 din Gruia. Autorii celor două goluri au fost Panagiotis Tachtsidis, respectiv Darius Olaru.

Ardelenii i-au luat prin surprindere încă din primele minute pe roș-albaștrii și au luat cu asalt poarta adversă. Primul minut a adus și prima mare ocazie a frânarilor de a înscrie prin Avounou, după o combinație de pase cu Otele. Grecul Tachtsidis a adus bucuria celor 12.000 de suporteri în Gruia, reușind să deblocheze tabela cu un șut plasat de la marginea careului.

Reacția bucureștenilor a venit repede, iar alb-vișinii au fost nevoiți să se retragă. Florinel Coman a reușit să surprindă defensiva CFR-ului, pasând în spatele apărării vișinii către căpitanul Olaru, care s-a impus decisiv și a restabilit egalitatea în minutul 27 al partidei. Până la finalul primei reprize, ambele formații au mai avut ocazii de a înscrie, dar goalkeperii și-au făcut datoria.

Actul secund a început tensionat, iar la doar două minute de la reluarea partidei, Coman a marcat un gol de senzație, de la aproximativ 30 de metri, dar VAR-ul a intervenit, iar centralul Sebastian Colțescu a anulat reușita FCSB-ului. Trupa lui Charalambous a fost mult mai prezentă în careul advers spre deosebire de alb-vișinii. Compagno a avut marea ocazie de a-o aduce în avantaj pe propria sa formație, după o bâlbâială a fundașilor ardeleni, dar Sava a plonjat perfect și a respins balonul în afara terenului.

CFR Cluj a fost de-a dreptul sufocată de ofensiva liderului, roș-albaștrii dominând categoric ce-a de-a doua parte a reprizei. Băluță a fost aproape de a fi și el trecut pe lista marcatorilor, dar șutul din afara careului a trecut puțin pe lângă poartă. În urma unui contraatac, feroviarii ar fi putut trece la conducere, dar șutul atacantului Juricic a fost prea puternic, trecând puțin pe lângă poartă.

Tabela a rămas intactă până la finalul partidei și astfel, în urma remizei, ardelenii rămân pe locul secund la  5 lungimi de bucureșteni. Următorul meci pentru CFR Cluj îl va disputa la Sfântul Gheorghe împotriva formației Sepsi, fiind totodată și ultima deplasare din acest an.

Echipele de start!

CFR Cluj: Sava – Kresic, M. Ilie, Morgan – Mogoș, Muhar, Tachtsidis, Camora – Avounou, Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich – Cr. Manea, Boben, Cvek, R. Filip, Fia, Krasniqi, C. Deac, Juricic
Antrenor: Andrea Mandorlini

FCSB: Târnovanu – Pantea, Ngezana, Dawa, Radunovic – Ov. Popescu, Ad. Șut, Olaru – Al. Băluță, Compagno, Fl. Coman
Rezerve: A. Vlad – V. Crețu, Haruț, Oct. Popescu, Lixandru, Cr. Ganea, D. Rotariu, Radaslavescu, Djokovic
Antrenor: Elias Charalambous

Alexandru Florea

Un simplu student pasionat de jurnalism sportiv, urmărind cu determinare fiecare oportunitate de a învăța și progresa. Îmi propun să aduc informații autentice și captivante din lumea sportului, contribuind la diversitatea și prospețimea jurnalismului!

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *