„U” Cluj amenință podiumul Superligii după victoria cu Dinamo!

„Frați, frați, dar campionatul se joacă pe puncte”. Universitatea Cluj își păstrează forma bună în care se află și a reușit să se impună cu scorul de 1-0 (1-0), în deplasare, la București, împotriva lui Dinamo, în cadrul etapei a 19-a a Superligii. Unicul gol al partidei, care a adus al treilea succes stagional consecutiv pentru clujeni, a fost înscris de veteranul Dan Nistor, golgheterul alb-negrilor în această stagiune, cu 9 goluri, la egalitate cu Aurelian Chițu.

„Decarul” Dan Nistor a deschis scorul în minutul 4 al meciului cu un șut plasat din interiorul careului, în urma unei combinații cu Chipciu și Daniel Popa. Două minute mai târziu de la gol, o ocazie mare pentru Dinamo a dat emoții buturilor Universității, în minutul 6, Dani Iglesias a venit din spate și a trimis din cădere peste poartă. Dinamoviștii au ieșit la joc și au pus presiune pe jumătatea oaspeților, dar fără a reuși să își creeze situații notabile de gol. Defensiva aliniată de Ioan Ovidiu Sabău a anihilat foarte bine atacurile timide ale gazdelor.

Deși au deschis scorul, alb-negrii le-au permis „câinilor” să combine în jumătatea lor și să dicteze posesia jocului. Amzar a tras bine spre poartă, dar Iliev a intervenit salvator (27), iar Goncalo Gregorio a trimis peste poartă (32). Iliev a mai avut o intervenție foarte bună la reluarea cu capul a lui Dennis Politic (36) și tot el a semnat cea mai mare ocazie de gol pentru Dinamo, după ce a luat la țintă transversala cu un șut în forță (40).

Pe finalul primei părți, Neluț Roșu a șutat foarte bine spre poartă, dar fundașul argentinian Lucas Masoero a blocat (42). „U” a terminat primul mitan în avantaj pe tabelă. 

În debutul reprizei secunde, Denis Politic a ratat o ocazie foarte mare pentru Dinamo, dar Iliev a blocat șutul atacantului alb-roșilor (47). 

Elevii pregătiți de croatul Zeljko Kopic s-au aruncat în atac și au forțat egalarea, dar apărarea Universității a rezistat cu brio șarjelor ofensive ale gazdelor. Atacantul Cătălin Țîră a semnat o nouă ocazie pentru Dinamo, după ce a reușit să evite deposedarea lui Masoero, dar finalizarea sa a fost pe lângă poartă (81).

În urma acestei victorii, Universitatea Cluj a urcat pe locul 5 al clasamentului Superligii, cu 29 de puncte, la trei puncte de locul 3 și la 4 de marea rivală CFR.

Următorul joc oficial pentru alb-negrii va avea loc duminică, 17 decembrie, pe teren propriu, cu Oțelul Galați, de la ora 15:00.

U Cluj, încurajată de fani la București

Studenții lui Sabău au fost încurajați de o galerie numeroasă în meciul cu Dinamo, la prima prezență pe stadionul Arcul de Triumf din București. Cele două galerii înfrățite au afișat un banner cu un mesaj comun în această confruntare. „Bere, Universitatea, frații în jurul tău, și povești cu Țenter și CătăU!”, a fost mesajul brigăzii F.P.U. din cadrul Peluzei Șepcile Roșii. De cealaltă parte, mesajul peluzei câinilor afișat următorul mesaj similar: „Bere, Dinamo, frații în jurul tău / Și povești cu Țenter și CătăU”.

Echipele de start:

Dinamo București: Golubovic – Lucas Alves, Bena, Patriche (cpt.) – De Moura, N. Roșu (Ghezali, min 57), Ilic (Bani, min 82), Amzăr – Dani Iglesias, Gregorio, Politic (Abdallah, min 57)
Rezerve: Began – Țîră, Abdallah, Bordușanu, Mustafa, R. Grigore, Dr. Irimia, Cr. Costin, Ghezali
Antrenor: Zeljko Kopic

Universitatea Cluj: Iliev – Oancea (V. Gheorghe, min. 67), Masoero, B. Mitrea, Vătăjelu – Simion, Doukoure (Fossati, min 59) – I. Stoica (Silaghi, min 67), Nistor, Chipciu (cpt.) – D. Popa (Manu, min 59)
Rezerve: Gorcea – Peteleu, Pițian, Fossati, Bic, Cîmpanu, V. Gheorghe, Silaghi, Manu
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Arbitru: Adrian Cojocaru (Galaţi). Asistenți Marius Badea (Râmnicu Vâlcea), Alexandru Vodă (Alba Iulia) 
Arbitru VAR: Szabolcs Kovacs (Carei). Asistent VAR: Busi Cătălin (Râmnicu Vâlcea)

Cartonașe galbene: Amzar (45), Lucas (45+1), Abdallah (82) // Masoero (65), Fossati (70), Iliev (81)

Clasamentul Superligii după 19 etape

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *