Antrenament cu public pentru U-BT Cluj la primul meci oficial din 2024, înaintea duelului cu Aris din EuroCup

Baschebaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au obținut un succes categoric sâmbătă, 6 ianuarie, pe teren propriu, la primul meci oficial din 2024, scor 120-84, în fața modestei formații CSM Galați, în cadrul etapei a 16-a a Grupei A din prima fază a Ligii Naționale.

Primii marcatori care au deschis balul în BT Arena au fost Eddie, Cățe și Guzman, iar după patru minute scorul arăta 10-6.

La finalul primului sfert, U-BT Cluj a continuat să se distanțeze pe tabelă, pe care l-a încheiat cu 25-18. Gazdele au avut și zece puncte pe tabelă, 23-13, însă gălățenii nu au cedat și au oferit o replică curajoasă. Ruffin și Ciotlăuș au fost cei mai buni marcatori în primele zece minute din tabăra CSM-ului.

În sfertul secund, trupa lui Silvășan s-a distanțat pe tabelă și a dominat autoritar jocul. Emilian Cățe a reușit un sfert excelent, devenind cel mai bun marcator al meciului, cu 15 puncte, iar Guzman și Mejeris, ambii cu 9 puncte, Măciucă și Eddie, cu câte 8 puncte, respectiv Stipanovic, cu 5 pct, Jones (3), Richard (3) și Seeley (1) au fost principalii marcatori la finalul primei părți. Rezultatul la pauza mare a fost 61-43.

La revenirea de la vestiare, Galațiul a recuperat 14 puncte în sfertul trei, pe fondul unei evoluții curajoase în fața campioanei României. Însă alb-negrii s-au menținut la cârma partidei și au mai adăugat 15 puncte la zestrea adunată, iar după șase minute tabela arăta (76-57).

Meciul a fost unul spectaculos, cu multe faze aplaudate de public, mai ales execuțiile lui Karel Guzman, care a fost ovaționat de toată sala pentru slam-urile sale. Rezultatul după cel de-al treilea act a fost 84-68.

Fără să forțeze prea mult, baschetbaliștii de la U-BT Cluj au încheiat meciul la un avantaj de peste 30 de puncte și au obținut o victorie categorică care îi mențin în fruntea clasamentului și neînvinși în acest sezon competițional.

Un adevărat antrenament cu public înaintea duelului din EuroCup cu grecii de la Aris, programat miercuri, 10 ianuarie, de la ora 19:00.

A fost un meci în care toți jucătorii lui U-BT Cluj au înscris. Cel mai bun marcator fost Emilian Cățe, cu 25 de puncte, urmat de Mihai Măciucă (16), Patrick Richard (14), Eddie (13), Guzman (11), Mejeris (11), Stipanovic (7), Jones (7), Lăpuște (6), Seeley (3), Fîntînă (3) și Roschnafsky (2).

Credit foto: JFritz Fotograf

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *