VICTORIE fără emoții pentru U-BT Cluj cu Aris Salonic! „Silvă” a bifat al 300-lea succes din cariera de antrenor

U-BT Cluj-Napoca nu a avut nicio emoție în a-și adjudeca victoria miercuri seara, 10 ianuarie, pe teren propriu, împotriva grecilor de la Aris Salonic, scor 90-74, într-o partidă care a contat pentru etapa cu numărul 14 din Grupa B a EuroCup.

Alb-negrii au început jocul cu grecii în forță, iar o aruncare de trei puncte marca DJ Seeley, un slam-dunk Guzman și două aruncări de sub coș ale lui Stipanovic au dus scorul la 9-0.

Replica lui Aris a venit cu o aruncare de trei a lui Toliopoulos, iar Galliat și Sousa i-au dus pe oaspeți pentru prima dată la conducere (10-11). Grecii au recuperat o serie de mingi pierdute în apărare de gazde, iar Sousa a pus șase puncte pe tabelă. Jones a transformat două libere și „U” a revenit din nou la conducere.

După un avans de trei puncte luat de oaspeți, Jarell Eddie a înscris din afara semicercului și a readus egalitatea: 18-18.

Primul sfert s-a încheiat cu „U” în avantaj, scor 23-22, jocul fiind unul strâns, cele două formații mergând cap la cap până la finalul celor 10 minute. 

În sfertul secund, trupa lui Silvășan s-a menținut la cârma jocului, mărindu-și ecartul de puncte la zece: 34-24. Grecii au recuperat din nou pe fondul unei căde a gazdelor și s-au apropiat la cinci puncte (36-31), iar un coș de trei transformat de Seeley a aruncat sala în aer.

U-BT Cluj-Napoca a intrat la pauza mare cu un avantaj de șapte puncte pe tabelă, 45-38.

Sfertul trei a început cu o treiță marca Brice Jones, iar replica oaspeților a venit tot prin același procedeu. Același Jones a mai înscris un coș de trei spectaculos pentru 51-40. DJ Seeley a aruncat publicul în aer cu o nouă aruncare transformată din afara semicercului. 

Campionii României s-au dezlănțuit

Formația clujeană a pus stăpânire pe meci și a continuat să se distanțeze pe tabelă, iar triou-ul format din Stipanovic, Seeley și Jones și-a dovedit eficiența sub panoul advers și au dus-o pe U-BT Cluj la 17 puncte diferență, 69-52. 

Adam Mokoka a dus scorul la 22 de puncte diferență pentru gazde, 76-54, iar U-BT Cluj își asigură un ultim sfert liniștit.

U-Banca Transilvania Cluj abordează fără emoții ultimul act al confruntării cu Aris, iar cel mai bun marcator al meciului, Emilian Cățe, a înscris din două aruncări de sub coș și a ajuns la 18 puncte bifate. 

Nu s-a mai schimbat nimic până la final, iar „U” a încheiat meciul cu scorul de 90-74 și rămâne între primele trei clasate în Grupa B a EuroCup.

Următorul joc oficial oficial pentru alb-negri va avea loc în campionat, sâmbătă, 13 ianuarie, de la ora 12:00, la București, cu Laguna.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *