„U” Cluj reintră în lupta pentru play-off-ul Superligii! „Studenții” primesc astăzi vizita lui Hermannstadt

Universitatea Cluj primește astăzi vizita formației FC Hermannstadt, de la ora 17:00, pe Cluj Arena, în primul meci oficial din 2024.

Cele două formații sunt vecine de clasament, alb-negrii sunt pe 8, în timp ce sibienii sunt pe 9, ambele cu 29 de puncte.

Adversarele de astăzi au promovat braț la braț în același an, 2022, și s-au mai întâlnit doar de patru ori în campionat, iar „Şepcile roşii” au trei victorii, în timp ce un meci s-a încheiat la egalitate.

În cel mai recent duel din campionat, pe 28 august 2023, meciul s-a încheiat la egalitate, scor 2-2, pentru Universitatea au înscris atunci Daniel Popa și Bogdan Mitrea, în timp ce pentru sibieni au punctat Daniel Paraschiv și Alexandru Oroian, la ultima fază a meciului.

Înaintea primului joc oficial din 2024, Ioan Ovidiu Sabău a prefațat jocul în cadrul conferinței de presă premergătoare.

„Începem campionatul, primul joc oficial după o perioadă destul de scurtă. Am avut un stagiu de pregătire în Antalya, condiții foarte bune, ne-am pregătit bine. Au apărut mici probleme medicale, care în ultima săptămână s-au rezolvat, mă refer la Vătăjelu și Nistor. Din păcate, mai trebuie să așteptăm la Oancea.

Cred că suntem pregătiți, am încărcat din punct de vedere fizic, au fost trei jocuri bune. Au apărut jucători care au calitate, personalitate. Nu cred că vom avea un super ritm, dar e important să credem mult în noi. Sper să ne ajute și terenul, să facem un joc bun și să câștigăm cele trei puncte.

Hermannstadt joacă de mulți ani împreună, același antrenor, cam aceiași jucători. Măldărășanu e un foarte bun antrenor, îl apreciez. Sunt o echipă harnică, disciplinată. Noi avem un grup cu multă experiență, depindem unii de ceilalți și trebuie să ne ajutăm. E greu să anticipăm cum vom arăta. Cred că am lucrat destul de bine ca mâine să fim în formă.

În această perioadă unele echipe au arătat foarte rău, altele destul de bine, dar când începe campionatul e total altceva. Play-off-ul nu e un obiectiv stabilit, dar eu și jucătorii ne dorim. Noi am arătat bine, deci de ce să nu crezi? Ai câștigat două jocuri ești în play-off, ai pierdut două jocuri ești la retrogradare, a declarat Sabău.

Tehnicianul a explicat situația lui Ianis Stoica și a precizat că mai așteaptă un atacant.

„El (n.n. Stoica) e sub contract, normal era la dispoziția mea. Nu s-a mai prezentat la antrenament din diferite motive. Așa sunt învățați ei. Nu cred că a procedat corect, dar e problema clubului.

Eu îi antrenez pe cei pe care îi am la dispoziție. Eu ce să fac cu unul care nu vrea? El e jucătorul nostru, să vedem cum vor gestiona cei din conducere„, a declarat antrenorul.

„Așteptăm un atacant. Am avut mulți pe listă, dar e în funcție de buget. Unii își doresc să vină, alții nu. Sunt niște negocieri care durează mult. Cred că 95% s-a rezolvat, un atacant din afara țării. E o problemă, atacanții care au valoare nu vin în România”, a mai precizat Sabau.

Duelul dintre FC Universitatea Cluj și FC Hermannstadt va avea loc sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 17:00 și va fi transmis pe Digisport, Prima Sport, respectiv Orange Sport. Partida va fi condusă la centru de Sebastian Colțescu, iar cei doi asistenți vor fi Valentin Avram și Ionuț Marius Bobe. În cabina VAR se vor afla Sorin Costreie și Daniel Mitruți.­­

Disputa dintre Universitatea Cluj și Hermannstadt va avea loc astăzi, de la 17:00. 

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *