Mihai Silvășan, considerat „unul dintre cei mai buni antrenori europeni”

Preşedinta Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală l-a lăudat pe antrenorul lui U-BT Cluj-Napoca, Mihai Silvășan. Aceasta a declarat, joi, că, prin victoria în faţa formaţiei spaniole Dreamland Gran Canaria, deţinătoarea trofeului EuroCup, Silvășan a dovedit că este printre cei mai buni antrenori europeni şi că a fost cea mai bună alegere pentru funcţia de selecţioner al naţionalei masculine a României.

„Nu e doar un rezultat extraordinar, ci şi o evoluţie cu totul extraordinară a unor jucători precum Emanuel Căţe, Mihai Măciucă, cu o prestaţie extraordinară, sau David Lăpuşte, jucători care au crescut de la meci la meci. Având meciuri internaţionale, evident că valoarea creşte.

Mihai Silvăşan, într-o perioadă scurtă, a ajuns antrenorul naţionalei, iar prestaţia este cu adevărat excepţională. Şi nu e vorba doar de faptul că va aduce un plus la echipa naţională. Mihai Silvăşan îşi pregăteşte foarte atent fiecare meci, ştie exact ceea ce fac şi ce nu fac jucătorii, analizează fiecare jucător în parte, ştie care sunt carenţele şi care sunt plusurile fiecăruia, ştie să le speculeze.

Eu sunt convinsă că nu exista o alegere mai bună decât Mihai Silvăşan. Este unul dintre cei mai buni antrenori europeni, dovadă meciul cu Gran Canaria, câştigătoarea trofeului de anul trecut. Meci în care au excelat trei jucători români foarte buni. Dacă ei câştigă EuroCup au şanse mari de a merge în Euroligă. Şi eu cred că este deja o echipă care este recunoscută în Europa”, a declarat Tocală, pentru Agerpres.

U-BT Cluj-Napoca a bifat o victorie istorică pe terenul puternicei formații spaniole Dreamland Gran Canaria, deţinătoarea trofeului, cu scorul de 113-111 (20-37, 34-20, 23-16, 21-25, 15-13), după prelungiri, miercuri seara, la Las Palmas, în penultima etapă din Grupa B a competiţiei masculine de baschet EuroCup.

Clujenii vor juca ultimul meci pe 7 februarie, tot în deplasare, cu 7bet-Lietkabelis Panevezys, în timp ce Dreamland Gran Canaria va juca în deplasare cu Buducnost VOLI Podgorica.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *