Conducerea Universității Cluj contestă poziția în topul celor mai iubite echipe din Superliga

Conducerea Universității Cluj s-a declarat nemulțumită în urma sondajului realizat de INSCOP, referitor la cele mai iubite echipe din Superliga. „Studenții” se află doar pe locul 14 în acest clasament, cu un procentaj de doar 0,5% .

Președintele Radu Constantea, în opinia sa, contestă clar sondajul în ceea ce privește clasamentul. Deși „U” Cluj se află pe locul 14, e de părere că ar merita să fie cu nouă poziții mai sus în ierarhie.

„Nu sunt sociolog, n-aș vrea să analizez. Dar dacă mă uit pe cifrele celor de la CFR, Sepsi sau ‘U’ Cluj, nu mi se pare real acest sondaj, mai ales că putem analiza ultimele meciuri cu echipe puternice în care prezența suporterilor din Cluj a fost covârșitoare.

La Sepsi avem exemplul finalei de la Sibiu, unde 85% din stadion cred că a fost umplut de suporteri clujeni.

Dacă vrem să analizăm într-adevăr, avem resursele necesare pentru a face un sondaj. Din analiza noastră, noi credem că brandul ‘U’ Cluj, după echipele din București și cea din Craiova, se situează pe locul 5″, a precizat Radu Constantea, într-o intervenție telefonică la digisport (Fotbal Club). 

Sondaj INSCOP Research 2024: Topul celor mai iubite echipe de fotbal din România:

1) FCSB – 33,4%
2) Dinamo Bucureşti – 6,4%
3) Rapid Bucureşti – 4,9%
4) CS Universitatea Craiova – 4%
5) CFR Cluj – 3,1%
6) Farul Constanţa – 2,1%
7) Petrolul Ploieşti – 1.3%
8) Sepsi OSK – 1,1%
9) Oţelul Galaţi – 1,1%
10) CSM Politehnica Iaşi – 0,8%
11) FCU Craiova 1948 – 0,7%
12) UTA – 0,6%
13) FC Hermannstadt – 0,5%
14) Universitatea Cluj – 0,5%
15) FC Botoşani 0,2%;
16) FC Voluntari 0%

Alexandru Florea

Un simplu student pasionat de jurnalism sportiv, urmărind cu determinare fiecare oportunitate de a învăța și progresa. Îmi propun să aduc informații autentice și captivante din lumea sportului, contribuind la diversitatea și prospețimea jurnalismului!

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *