Cupa rămâne la Cluj. U-Banca Transilvania a adjudecat primul trofeu al sezonului

Echipa de baschet masculin U-BT Cluj-Napoca nu a avut emoții în a obține victoria în finala Cupei României, trecând fără probleme de Rapid București, cu scorul de 84-70, și și-a adjudecat primul trofeu pus în joc în acest sezon compețional.

Primul sfert s-a desfășurat sub semnul echilibrului, ambele formații au mers cap-la-cap, iar rezultatul a fost în permanență egal. U-BT ar fi putut încheia primele zece minute ale jocului cu un avantaj de o posesie pe tabelă, dar rapidiștii au înscris un coș de trei puncte pe sirenă și rezultatul după primul act a fost 22-23.

Rapidul, nicio șansă în fața campionilor

În cel de-al doilea sfert, campionii României au apăsat pedala de accelerație și s-au impus sub panou, preluând conducerea. Alb-negrii s-au distanțat la 11 puncte la jumătatea sfertului doi, 37-26.

Patrick Richard a stabilit scorul pauzei la 48-37, cu un coș de trei în ultimele secunde ale sfertului doi, iar misiunea trupei lui Silvășan de a cuceri primul trofeu al acestui sezon devine mult mai ușoară.

Jarell Eddie, cel mai bun marcator al finalei.  Foto (c) Silvia Rusu / sportulclujean.ro
Jarell Eddie, cel mai bun marcator al finalei. Foto (c) Silvia Rusu / sportulclujean.ro

Cel mai bun marcator al clujenilor după prima parte a fost Jarell Eddie, cu 11 puncte, urmat de Cățe (8), Stipanovic (7), Richard (6), Mokoka (5), Jones si Seeley, ambii cu 4 puncte, respectiv Mejeris (2) și Măciucă (1).

Sfertul trei a început cu primele două puncte înscrise de Mejeris și tot el a mai reușit un slam-dunk de efect. Clujenii au menținut un avantaj de peste zece puncte și nu au lăsat garda jos, însă nci rapidiștii nu au avut forța necesară să le pună probleme gazdelor. 

U-Banca Transilvania a încheiat sfertul trei cu un avantaj confortabil de 8 puncte și mai are un sfert de obținerea primului trofeu al sezonului (62-54).

Ultimul act al finalei a reprezentat o simplă formalitate pentru „U”, care nu a avut niciun fel de emoții pentru victorie, iar bucureștenii nu au mai avut energie să întoarcă soarta meciului.

Peste 7000 de spectatori la meci

Organizatorii au anunțat că în tribunele BT Arena au asistat la această finală 7126 de spectatori.

Finala s-a încheiat cu un coș de trei puncte al lui Jarell Eddie, care a aruncat sala în picioare, cu 43 de secunde înainte de final. Publicul îl ovaționează pe Eddie, cel mai bun marcator al meciului și desemnat MVP, cu 23 de puncte înscrise.

Confruntarea s-a încheiat cu scorul de 84-70, iar U-BT Cluj-Napoca a obținut primul trofeu pus în joc al sezonului 2023-2024, Cupa României. 

Foto Silvia Rusu
Foto Silvia Rusu
Foto Alex Florea

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *