CFR Cluj a spulberat-o pe Dinamo și a revenit pe locul 2! Trupa lui Mutu își continuă marșul spre play-off

CFR Cluj și-a respectat statutul de favorită în derby-ul cu Dinamo București, pe care a învins-o cu un neverosimil 4-0, într-o partidă care a contat pentru etapa a 27-a a Superligii. Susținuți puternic de o galerie numeroasă în Gruia, dinamoviștii au rezistat doar o singură repriză fără să primească gol, feroviarii pregătiți de Adrian Mutu s-au dezlănțuit în partea secundă și au înscris patru ori în poartă nefericitului Golubovic.

Primele 15 minute de joc au fost lipsite de intensitate pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, doar cele două galerii au trezit atmosfera la viață. Formația pregătită de croatul Zeljko Kopic au fost susținuți din tribune de mii de fani veniți atât de la București cât și din mai multe orașe. De asemenea, sute de fani ai Universității Cluj au revenit în Gruia pentru a-i susține pe frații din „Ștefan cel Mare”, cele două grupări de suporteri având o frăție mai veche.

Feroviarii au avut o ocazie notabilă în minutul 21, Cristi Manea a centrat pe jos în careu, dar mingea a fost respinsă în corner in extremis. O nouă minge aruncată în careu de Deac dintr-o lovitură liberă patru minute mai târziu, balonul a fost respins în corner (25).

Prima repriză s-a desfășurat sub semnul echilibrului și fără prea multe situații de poartă de ambele părți. Ambele formații au reușit să se anihilieze reciproc, iar defensiva dinamoviștilor a stat bine în teren în primul mitan și nu le-a oferit prea multe șanse feroviarilor la poarta lui Golubovic.

La jumătatea primei reprize, elevii lui Adrian Mutu au început să devină mult mai incisivi și să pună o presiune mai mare, dar golul s-a lăsat așteptat.

Într-una din rarele situații în care Dinamo a ajuns la poarta lui Sava, în urma unei centrări în careu a lui Christian Ilic, de unde Miguel Ie a lovit mingea cu capul, dar portarul gazdelor a reținut fără probleme (33). Otele a avut și el o execuție bună în minutul 35, dar mingea nu a prins cadrul porții și s-a dus peste transversală. Un minut mai târziu, Camora a centrat bine în careu pentru Tachtsidis, dar grecul nu a prins cadrul porții cu lovitura sa de cap. Philip Otele și-a trecut în cont o nouă ratare monumentală în minutul 40, acesta șutând lamentabil cu toată poarta în față. Șo tot el a fost scăpat din marcat și a pătruns în careu și a ales să fie egoist în loc să paseze în dreapta pentru un coechipier rămas singur (45). Prima parte s-a încheiat nedecis.

În debutul reprizei secunde, nouarul Daniel Bîrligea a avut golul în vârful bocancului, după ce a preluat pe piept o minge și a încercat să trimită spre poartă, dar reluarea sa a fost anemică (49). Până la urmă golul a venit în poarta lui Dinamo, de la același Bîrligea, care nu a mai ratat și a împins în poartă o minge din interiorul careului (52).

Lovitură de teatru în Gruia. Karlo Muhar a adus liniștea în sectorul rezervat oaspeților, după ce a reușit să înscrie cu capul perfect în urma unui corner executat de Ciprian Deac și feroviarii s-au distanțat la 2-0 pe tabelă (68).

Trupa lui Mutu nu a redus motoarele și a continuat să rămână în atac, iar Philip Otele a înscris pentru 3-0 în minutul 79 în urma unei faze la care defensiva alb-roșilor a fost făcută șah-mat de ofensiva feroviarilor. Trei minute mai târzoi, Otele a bifat dubla după ce a rămas singur cu portarul și l-a îmvins elegant pe Golubovic și tabela a devenit 4-0 (81). „Câinii roșii” nu au contat deloc în ofensivă în partea a doua, nereușind să își creeze vreo situație clară de gol.

Partida s-a încheiat, iar CFR a urcat, temporar, pe locul 2 în clasamentul Superligii, acumulând 48 de puncte și așteaptă meciul Rapidului la Poli Iași.

Echipele de start:

CFR Cluj: Sava – Camora, Ajeti, Boben, Manea (Mogoș, min 68) – Tachtsidis (Avounou, 69), Keita, Muhar – Otele (Aly Abeid, 84), Bîrligea, Deac (R. Filip, 84)

Rezerve: Hindrich, Bălgrădean, Mogoș, Aly Abeid, M. Ilie, Aussi, R. Filip, A. Fica, Avounou, Serebe, Michael

Antrenor: Adrian Mutu

Dinamo București: Golubovic – Nichita, Velkovski, E. Ie – De Moura, Pavicic (N. Rosu, 70), Gnahore, Bordușanu (Costin, 70) – Ilic (Bani, 56), Abdallah, De Almeida Gregorio (Selmani, 56)

Rezerve: Răilean, Began Astrit, Irimia, Neagu, Bani, R. Grigore, Irimia, Roșu, Costin

Antrenor: Zeljko Kopic

Arbitru principal: Fl. Andrei
Asistenți: A. Voda, M. Necula
VAR: S. Colțescu / AVAR: I. Dima
Obs. de joc: I. Bogdan / Obs. de arbitri: O. Șovre

GALERIE FOTO © Mihai Rusu

Pentru CFR Cluj urmează două deplasări dificile, la Galați, cu Oțelul, marți, 27 februarie, de la ora 21:00, iar sâmbătă, 2 martie, de la ora 20:00, la Constanța, cu Farul. 

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *