U-BT, la prima deplasare în grupele BCL. Totul despre Happy Casa Brindisi

U-Banca Transilvania întâlnește luni, 18 octombrie, formația italiană Happy Casa Brindisi, în etapa a doua din Grupa G contând pentru Basketball Champions League. Duelul din “cizmă” va fi primul împotriva unui adversar italian pentru clujeni, în cupele europene, de la înființarea echipei.

Brindisi are în spate o istorie de aproape 30 de ani în structura actuală, timp de mai bine de un deceniu numindu-se New Basket Ceglie, pentru ca din 2004 să-și schimbe denumirea în cea actuală. Formația din sudul Italiei evoluează în arena PalaPentassuglia, cu o capacitate de 3500 de locuri și este antrenată din 2017 de Francesco Vitucci.

În trecut, în lotul italienilor s-au regăsit printre alții Bobby Dixon (Ali Muhammed), devenit recent ambasador al lui Fenerbahce, dar și Dejan Borovnjak, care a evoluat în ultimii doi ani la CSO Voluntari. Alți baschetbaliști notabili care au evoluat aici sunt Adrian Banks (ex- Hapoel Tel Aviv, Bologna), Donta Smith (ex- Atlanta Hawks, Maccabi Haifa, Hapoel Ierusalim), Obie Trotter (ex- Szolnok, CSM Oradea) ori Amath M’Baye (Pinar Karsiyaka).

Două finale de Cupă pierdute în ultimii ani

Foto: newSpam.it

“Steaua sudului”, cum este poreclită gruparea din Brindisi, are în palmares două trofee, respectiv titlul de campioană în LegaDue (2010) și cupa destinată formațiilor din eșalonul secund (2012). Recent, aceștia au disputat două finale de Cupa Italiei, ambele pierdute, în 2019 și 2020.

În privința clasării pe plan intern, de la promovarea la finalul stagiunii 2010/2011, Happy Casa Brindisi s-a abonat de mai multe ori la locul 5, ultima dată acum două sezoane, când liga nu s-a putut finaliza prin prisma apariției pandemiei de Covid-19. Adversarii Clujului au terminat anul trecut pe 2 la finalul sezonului regulat, fiind eliminați în semifinale de Virtus Bologna, campioana en-titre.

Foto: newbasketbrindisi.it

Lotul lui Brindisi este format din 7 italieni, Lucio Redivo fiind născut în Argentina, dar are și pașaport italian, restul sportivilor fiind născuți în SUA. Pentru stagiunea 2021/2022 au fost aduși Jeremy Chappell (Umana Reyer Venezia), Nathan Adrian (MBC Mykolaiv), Josh Perkins (Partizan NIS), Myles Carter (Budo Gemlik Basketbol), Wes Clark (Umana Reyer Venezia), Scott Ulaneo (HPU Sharks, NCAA 2) și deja amintitul Redivo (JB Casale Monferrato, Italia 2).

Americanii la putere şi pentru Brindisi

Foto: basketballcl.com

Statistic, după patru meciuri disputate în campionatul italian, cu un record de 3-1 la general, lider la puncte marcate în medie este Nick Perkins (15.8 puncte), extrema de forță remarcându-se și cu 9.5 recuperări. Josh Perkins e principalul pasator (5.5 assist-uri), în lotul lui Brindisi existând momentan șase oameni cu cel puțin 50% precizie din spatele arcului de cerc (Gaspardo, Adrian, Josh Perkins, Jeremy Chappell, Udom, Zanelli).

Prestația recentă semnată de Nick Perkins, în victoria 87-78 cu Derthona Basket Tortona, i-a adus americanului distincția de MVP al etapei a 3-a din LegaA Basket. Absolvenul colegiului din Buffalo a încheiat meciul cu 26 de puncte, 7 recuperări, 4 assist-uri, 9/13 din interiorul arcului de cerc și 2/3 de la distanță.

Italienii s-au încăzit bine pentru Match of the Week

Foto: Giornale di Puglia

Spre deosebire de campionat, unde e în grafic după patru etape (90.8 puncte în medie, locul 2 în ligă la acest capitol), Brindisi a debutat modest în Champions League, cu un eșec categoric acasă împotriva lui Hapoel Holon (61-88), asta după ce vizitatorii au condus și cu +36! Înaintea disputei cu U-BT, italienii au evoluat în campionat cu Fortitudo Bologna, de care au trecut cu 105-93. Clujul, pe de altă parte, n-a mai evoluat în derby-ul de la Voluntari, meciul fiind amânat la cererea ilfovenilor, din cauza unor probleme medicale la nivelul lotului.

Meciul dintre Happy Casa Brindisi și U-BT Cluj-Napoca este programat luni, 18 octombrie, de la ora 21.30, fiind transmis în exclusivitate pe LookSport. De asemenea, disputa este considerată drept Meciul Săptămânii de către site-ul Basketball Champions League.

Foto: basketballcl.com

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *