Pregătite pentru derby-ul cu Sepsi SIC. Clujencele trec fără emoţii de gazda turneului din LNBF

Universitatea Cluj-Napoca a bifat al doilea succes stagional din campionat, după 85-52 cu KSE Târgu Secuiesc. Pentru formaţia de pe Someş vine adevăratul test din acest sezon, duelul cu Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

KSE Târgu Secuiesc: Wilson – Debreczi – Tuchilus – Biszak – Lenart

„U”: Fleşer – Chiş – Uiuiu – Campbell – Timbilla

Clujencele şi-au impus jocul încă de la primele atacuri, ajungând să conducă cu 11-2 după nici patru minute. Timbilla a dus apoi scorul pe tabelă la +10, scor 17-7.

Partea secundă a sfertului de debut a fost la discreţia totală a „studentelor”, care au câştigat parţialul cu un clar 26-12.

Trupa din Secuime a încercat să reducă diferenţa, dar nu s-a putut apropia la mai puţin de zece puncte până la pauza mare, din contră avantajul Clujului crescând treptat. S-au făcut 17 puncte între în mai multe rânduri (37-20, 42-25) sau chiar +19, la 44-25, în cele din urmă sfertul secund terminându-se cu 47-31.

Trecerea la un alt nivel în partea a doua a jocului

Cum diferenţa de 20 între rămânea doar o chestiune de timp, „U” a atins pentru prima dată acest prag la 51-31, printr-un coş reuşit de Campbell. Plusul ofensiv s-a menţinut pe tot parcursul sfertului al treilea, pe care Fleşer şi colege l-au adjudecat cu un parţial de 17-10, pentru 64-41 pe tabelă.

Încă un nivel a fost depăşit în decisiv, „studentele” ajungând să conducă cu peste 30 de puncte în ultimele cinci minute ale partidei. Diferenţa maximă s-a stabilit chiar la final, cu scorul final 85-52. Per total jocul a fost la discreţia totală a clujencelor, care au dominat fiecare capitol statistic imporant (46-36% la aruncări, 40-30 la recuperări, 29-14 puncte în urma mingilor pierdute).

Pentru „alb-negre” vine cel mai dificil adversar din campionat, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, sâmbătă de la ora 16. Partida poate fi urmărită în direct pe pagina de YouTube a Federaţiei Române de Baschet.

Campbell, lider la nivel statistic

Korine Campbell a fost cea mai bună jucătoare de pe teren cu ale sale 28 de puncte şi 8 recuperări, plus 11/13 la aruncări, fiind urmată de Rashida Timbilla (16 puncte, 11 recuperări) şi Alexandra Uiuiu (10 puncte). Din tabăra gazdelor s-au remarcat Paula Lenart (16 puncte, 7 recuperări, 6/7 la nivelul aruncărilor), Iringo Debreczi (9 puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive) şi Kriszta Kozman (9 puncte, 3 intercepţii).

Foto: YouTube FRB TV

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *