Determinarea câștigă jocul! „U” obține trei puncte imense cu Gloria Bistrița

Universitatea Cluj a câștigat primul joc din acest sezon al Ligii Florilor la handbal feminin, scor 25-24 (14-17) cu Gloria Bistrița! Clujencele au reușit un ultim sfert de oră excelent, iar golurile Rebecăi Necula, alături de intervențiile Mădălinei Ion au spart gheața, aducând primele puncte după mai bine de un an în campionat!

La exact un an după ultimul succes pe plan intern (n.r. 45-26 la Bacău, în Cupa României), Universitatea Cluj nu a fost evitată de ghinion. Cu lotul subțiat numeric datorită unor cazuri de covid-19 în echipă, pe lângă mici accidentări, clujencele au avut de înfruntat și una dintre formațiile solide ale campionatului.

Duelul cu Gloria Bistrița a început curajos de partea alb-negrelor, care au deschis scorul prin Corina Cordoș și au condus în alte câteva rânduri. Bistrița și-a arătat valoarea, fiind mai atentă în apărare și a putut întoarce scorul de la 6-5 la 6-8, profitând de greșelile pe atac ale Clujului, dar și de o repliere aproape inexistentă.

Suflu bun timp de 20 de minute

Ardean-Elisei a avut chiar ocazia să facă +3 pe tabelă, dar a trimis direct în Mădălina Ion la scorul de 7-9, după ce scăpase pe contraatac. Universitatea a răzbunat ratările adversarelor, iar Raluca Nicolae a egalat la 10, după care Diana Lazăr a dus-o pe „U” în avantaj, 12-11.

Lipsa unei bănci mai lungi a început să se vadă, iar mingile pierdute pe atac s-au multiplicat, Gloria înscriind goluri ușoare unu-la-unu cu Ion. Valentina Ardean-Elisei a stabilit scorul pauzei, 14-17, tot la capătul unei acțiuni rapide, fiind și cel mai mare avantaj al primei părți.

Gloria duce diferența la plus 4, dar „U” revine în meci înaintea ultimelor 10 minute

Repriza secundă a debutat cu gol bistrițean, Raluca Băcăoanu ducând scorul la 14-18. Diferența de 3-4 reușite în favoarea Gloriei s-a menținut minute bune, până la 17-21.

Diana Lazăr și Rebeca Necula au apropiat-o pe „U” la două lungimi, 19-21, pentru ca mai apoi Corina Cordoș să marcheze la 22-23.

Ultimele 10 minute, pe muchie de cuțit! Necula și Ion, oamenii cheie ai victoriei

Intensitatea jocului a scăzut mult în partea secundă, fiind acum atacuri mai lungi, dar și apărări mai solide. Bistrița a trecut prin 12 minute fără gol marcat, de la 20-23 făcându-se 24-24!

Rebeca Necula a adus-o pe Universitatea în avantaj, după multă vreme, la 24-23, pentru ca în ultimele 5 minute dorința, determinarea și paradele Mădălinei Ion să păstreze șanse mari pentru „U” de a câștiga.

Corina Cordoș a înscris golul victoriei, 25-24, iar defensiva Clujului și-a făcut treaba în ultimele secunde, asigurând un succes muncit și așteptat de un an de zile!

Universitatea Cluj câștigă primele puncte din stagiunea 2020/2021, dar rămâne în continuare „lanterna roșie” a Ligii Florilor, la trei lungimi (n.r. clujencele au fost depunctate pentru neplata restanțelor din trecut) în spatele celor de la Activ Prahova Ploiești. În schimb, clujencele au reușit surpriza sezonului până în acest moment, învingând o formație cu pretenții la cupele europene și cu un lot mult mai bun valoric.

CSU Cluj-Napoca – CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud 25-24 (14-17) / Au arbitrat Marina Agliceriu (Prahova) și Mirabela Turdean (Mureș), observator FRH a fost Constantin Milcu (Mehedinți)

„U”: Ion -portar; Necula 9 goluri, Lazăr 5, Cordoș 4, Nicolae 4, Ilie 2, Chintoan 1. Antrenor: Sebastian Micola

Gloria: Zoqbi de Paula, Măzăreanu – portari; Ilyina 5 goluri, Pristăvița 5, Costa 4, Dincă 3, Vasileuskaya 2, Rodriguez 2, Băcăoanu 1, Moroianu 1, Ardean-Elisei 1. Antrenor: Horațiu Pașca

Foto: arhivă Emi Turbuc

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *