Victorie clasică pentru CFR Cluj împotriva Craiovei! Dan Petrescu își ia revanșa în fața suporterilor

CFR Cluj a câștigat cu 1-0 împotriva Universității Craiova în primul meci a lui Dan Petrescu jucat acasă de la revenire. Clujenii și-au revenit după ultimele două înfrângeri și au reușit să învingă echipa pe care o vor înfrunta joi seara în Cupa României. Dan Petrescu a jucat fără un vârf clasic pe toată durata partidei, rolul de atacant central fiind acordat lui Valentin Costache.

Clujenii au început extrem de motivați partida presând poarta adversă în continuu. Jocul elevilor lui Petrescu a fost mult mai bun decât în precedentele două partide terminate cu înfrângeri. Chiar dacă echipa a avut un joc agresiv, nu a prea ajuns în situații clare de a finaliza iar golul de 1-0 a venit în urma unui corner bătut excelent de Petrila, centrare la capătul căreia a apărut Burcă. Fundașul proaspăt revenit după o pauză de 3 luni cauzată de o accidentare a marcat primul gol din fază fixă a clujenilor din acest sezon al Ligii 1, excluzând penalty-ul transformat de Alibec cu FCSB.

După golul marcat a urmat bine cunoscuta retragere și jocul de așteptare practicat la perfecție de Dan Petrescu. Cu inițiativa predată oltenilor aceștia s-au jucat cu ocaziile, protagonistul fiind Andrei Ivan. În primă fază atacantul de 24 de ani nu cadrează pe poartă o lovitură de cap după o pasă excelentă a lui Găman din propria jumătate. Același Ivan nu se orientează bine în careu și execută o foarfecă de la o distanță de 3 metri de poartă total pe lângă țintă. Oltenii au insistat până la finalul reprizei dar tot nu au reușit să găsească drumul spre golul egalizator.

Oltenii au fost la fel de periculoși și în partea a doua. Cîmpanu a fost aproape de egalare în minutul 48 când după o serie de driblinguri, șutul deviat al acestuia a lovit bara porții lui Bălgrădean care părea sigur de faptul că mingea va trece pe lângă poartă. Bordeianu și-a încercat norocul cu un șut din afara careului, prins însă ușor de Pigliacelli. CFR a fost periculoasă în general din faze fixe iar în urma unei lovituri libere respinse, Petrila a încercat să prindă defensiva oltenilor pe picior greșit cu o centrare interesantă care l-a găsit pe același Burcă la finalizare, italianul din poarta Craiovei reținând balonul plasat la vinclu. În minutul 71, tot la o lovitură liberă, Manea a fost aproape de gol la o fază în urma căreia Nicușor Bancu trebuia penalizat cu al doilea galben și penalty acordat clujenilor. Fundașul stânga l-a lovit pe Manea în abdomen.

CFR a rezistat până la final asalturilor mai degrabă anemice ale oltenilor și au câștigat pentru a 8-a oară în 9 etape. Feroviarii au muncit enorm pentru această victorie, una care a adus aminte de vremurile din primele două mandate ale lui Petrescu în care victoriile cu 1-0 din fază fixă erau la ordinea zilei.

Cu trei puncte câștigate astăzi, CFR rămâne la 4 puncte de principala urmăritoare, FC Botoșani. Pentru aceștia urmează partida din 16-ilime cupei împotriva aceleiași echipe a Craiovei pregătită de Laurențiu Reghecampf, joi pe Stadionul „Ion Oblemenco”.

Daniel Kerekes

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *