Răduță, Lăzăreanu, Lincar și ”intermediarii”

Erik Lincar a avut ”cojones” când miercuri a discutat deschis cu presa acreditată la ”U” Cluj despre presiunile la care s-au pretat unii la adresa sa de la sosirea lui la club. El i-a numit cu un termen din traficul de droguri, intermediarii, memorabil, pe acești pescuitori în ape tulburi, pe cei care l-au sunat cu tupeu de borfaș să-i aducă aminte orădeanului stabilit la București cât de ”greu” e la Cluj și de ce e Gabi Giurgiu director sportiv. Pe acești șmecheri de Cluj de pe la terasele de bogați de pe centru, la care Lincar nu le-a spus, încă, numele, nu îi intereseză decât business-ul lor, adică îi doare în cot de ”U”.

Pentru suporterii care au lăudat sinceritatea lui Lincar, care e bună, reamintim că și antrenorii precedenți ai clubului, ultimii doi, au ieșit cu declarații tăioase, ba au discutat față în față cu suporterii, ceea ce de exemplu un Daniel Stanciu, ex-manager general, nu prea a avut curajul.

Tematica aruncată în luptă de Lincar nu e nouă. Se știe de ani că ”U” Cluj e un bun club de muls cât timp e al statului, cum e din 2016, unde banii publici sunt ușor de drenat spre firme de partid ”intermediare”.

Dar o altă temă interesantă atinsă de Lincar ni s-a părut extrem de interesantă: tema avocatului clubului.

Din ce am constatat pe teren, adică la Sânmartin, subsemnatul și un alt reporter al SportuluiClujean, acest avocat al clubului este… Marcel Lăzăreanu, ex-portar la „U” în anii 80, coleg de echipă cu președintele Constantin Răduță și ex-conducător al acestui club istoric. Dar un personaj cu multe lumini și umbre care a activat și la concitadina din…Gruia.

Reporterii SportulClujean i-au surprins după meciul dramatic de la Sânmărtin pe Lăzăreanu, Răduță, Gabi Giurgiu și Lincar discutând minute în șir lângă autocarul lui ”U”, deci nu s-au ascuns deloc.

Însă președintele lui ”U” Cluj, obișnuit cu netransparența, nu a anunțat, prin PR-ul clubului, că l-a adus pe ex-colegul de echipă Lăzăreanu jurist la club, că așa e când nu prea ai exercițiul transparenței, deschiderii. Nici nu participă la nici o întâlnire cu presa, așa cum am mai scris aici, e un conducător… discret.

Publicul nu știe cine e juristul clubului, dacă e Lăzăreanu sau nu, noi credem că da, dar în orice caz, acesta nu are căderea să-i spună lui Lincar pe cine să aducă sau nu antrenor cu portarul, mai ales când ai un băiat care a activat pe acest post la ”U”, deci reproșul lui Lăzăreanu, dacă l-a făcut, e clar. Lincar nu a dat nume, încă.

Iar intermerdiarii trebuie trimiși la plimbare cum bine i-a trimis Lincar, să intermedieze… la alte cluburi. Deocamdată ”U” are două asset-uri: galeria și rezultatele care țin cu antrenorul adus de ex-directorul general Ovidiu Blag. 5 succese și 2 eșecuri, loc de play-off, 4, dar un joc așa și așa, care nu impresionează. ”U„ e în obiectiv, iar asta e tot ce contează și asta se datorează mult trupei construite de Lincar împreună cu Gabi Giurgiu, care e un simbol de devotament și nu are cine ce să îi reproșeze, poate doar atât, că ”U” nu are, în afară de Haită, un conducător de joc bun. Am mai scris și mai spun aici o dată, să rămână, în locul lăsat liber de ex-directorul general Blag ar trebui adus urgent Tavi Abrudan, cel mai cerebral jucător din cei 4 mohicani care au apucat în 2016 si 2017 pe Golgota care să ducă pe „U” unde îi e locul. Adică În Liga 1.

Tiberiu Farcas

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *