Trei puncte pentru podium. Victorie facilă pentru „U” Cluj la Brăila

FC Univesitatea Cluj s-a impus fără drept de apel sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 11, în fața modestei formații Dacia Unirea Brăila, scor 0-3 (0-2), în cadrul etapei a 8-a a ligii secunde. În urma acestui rezultat, „șepcile roșii” au urcat pe locul secund în Liga a 2-a.

Partida de pe „Municipalul” din Brăila a debutat cu două situații notabile la poarta Universității, după o pătrundere în careu pe stânga a lui Cocîrlă, Stănescu a luftat, iar balonul a ajuns la Apostol și a reluat din 12 metri lateral dreapta, dar Gorcea a respins cu un reflex de zile mari (5). Două minute mai târziu, Cocîrlă și Șandru au rămas liberi în stânga, iar ultimul a trmis din 10 metri, dar mingea a fost blocată de Gîț (7).

Alb-negrii au pus stăpânire pe joc și au preluat controlul partidei, iar prima ocazie a trupei lui Lincar la poarta Brăilei a venit în minutul 11, Dican a reluat cu capul din 7 metri după o centrare a lui Ribeiro, dar mingea s-a dus puțin pe lângă poartă. Un minut mai târziu, tânărul fundaș central Victor DIcan a trimis o pasă perfectă în diagonală, Boiciuc a recentrat din prima în fața careului, iar Sergio Ribeiro a trimis un șut puternic plasat de la 16 metri central, iar mingea s-a dus direct în plasă (12).

După reușita lui Ribeiro, terenul s-a înclinat spre poarta Brăilei, iar clujenii au fost net superiori elevilor pregătiți de Florentin Petre. Portughetul din ofensiva lui „U” a reluat cu stângul din 16 metri, pe jos, dar mingea s-a scurs agonizant pe lângă bară (36).

Brăilenii le-au dat și ei emoții oaspeților, în minutul 42, când Stănescu a șutat foarte bine de la 21 metri lateral stânga, dar balonul s-a dus puțin peste transversală.

Cu două minute înainte de pauză, Alexandru Boiciuc a dus scorul la 0-2 pentru Universitatea, acesta interceptând o minge la 10 metri de poartă și a trimis în stânga lângă bară (43).

Universitatea Cluj a început repriza a doua mult mai relaxată la adăpostul celor două goluri bifate în prima parte. Cocîrlă a pătruns în careu și a trmis un șut în forță de la 21 metri, dar Gorcea a respins din nou acrobatic (47):

Dican l-a servit excelent în dreapta pe Gîț, care a centrat în fața porții, iar Tescan a reluat din 5 metri, dar balonul a fost deviat și s-a dus peste poartă (59). Alb-negrii au rămas în atac și au forțat golul trei în fața unei echipe resemnate și fără forță, iar Ispas a trimis peste zid o minge în urma unei lovituri libere din fața careului, dar portarul Andrei a reținut (70).

Andrei Blejdea a reușit să bifeze astăzi prima sa reușită în tricoul Universității Cluj, înscriind pentru scorul de 0-3, la capătul unei faze în care l-a învins elegant pe Andrei, în urma unei pase de la mijlocul terenului a lui Balgiu (80).

Meciul s-a încheiat cu victoria la scor de neprezentare pentru Universitatea Cluj, care acumulează 18 puncte în clasament, la egalitate cu Petrolul Ploiești, care va

întâlni Unirea Dej astăzi de la 13:00.

Echipele de start:

Dacia Unirea Brăila: Cr. Andrei – Pătlăgică (Petrache, min. 81), D. Ciobanu, Moroianu, Mih. Șandru, Robu (Taciuc, min. 57), Fl. Lungu (cpt.) (Ioniță, min 62), G. Apostol (Duțu, min. 81), Cocîrlă, Raph. Stănescu, Gab. Răducan (Priboi, min. 57)
Rezerve: Duță – Stănciulescu, Taciuc, Priboi, Petrache, Duțu, Voinescu, N. Ioniță, Paliu
Antrenor: Florentin Petre

”U” Cluj: Gorcea – Gîț (Alarcon, min. 85), Gugu (cpt.), D. Ispas, Mitrea (Taub, min. 88), Ribeiro, Tescan (Blejdea, min 63), Dican, Balgiu (Acolatse, min 85), Hofman (Moraru, min. 88), Boiciuc
Rezerve: Micle – Vomir, Taub, Blejdea, Vl. Moraru, Alarcon, Rob. Răducanu, Acolatse, Haită
Antrenor: Erik Lincar

Foto: facebook.com/FCUCluj

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *