VICTORIA SALVĂRII! „U” Cluj s-a impus cu Chindia și a scăpat matematic de emoțiile barajului!

Ultima reprezentație a Universității Cluj în acest sezon pe teren propriu în play-out-ul Superligii s-a încheiat cu o victorie importantă, la două goluri diferență, 2-0, în fața Chindiei Târgoviște, iar în urma acestui rezultat, șepcile roșii au scăpat de emoțiile retrogradării, dar și a unui posibil meci de baraj.

Târgoviștenii au început cu atitudine și determinare jocul de pe Cluj Arena, iar Popadiuc a fost primul care a dat emoții la poarta gazdelor, acesta a șutat puternic direct în portarul Gorcea din interiorul careului mare (11). Chindia lui Toni Petrea a continuat să rămână sus și să forțeze, însă nu a reușit să spargă defensiva clujenilor. La prima ocazie periculoasă a meciului a Universității, Remacle a șutat foarte bine la colțul lung, de la 15 metri, dar reluarea sa a trecut alături (29).

După un forcing prelungit al clujenilor, care au atacat în forță, alb-negrii au reușit deschiderea scorului prin Martin Remacle, care a șutat de la marginea careului mare din pasa lui Tescan, după o fază frumos lucrată de elevii pregătiți de Sabău (35). Cu cinci minute înainte de gol, același Remacle a trimis un șut pericolos care s-a scurs razant pe lângă poartă.

În prelungirile primei reprize, Alex Chipciu a executat o lovitură liberă de la 20 metri peste poartă și arbitrul a pus punct primei părți.

Chindia s-a instalat în atac încă din debutul reprizei secuned, iar Daniel Popa a avut prima situație de gol, dar șutul său a fost respins în corner de Gorcea (48).

În minutul 65, Dan Nistor a majorat diferența la 2-0 din pasa lui Remacle în centrul careului, la capătul unui contraatac în viteză care a prins defensiva oaspeților pe picior greșit, iar mijocașul a șutat plasat pe centru din interiorul careului mare și a adus liniștea în tribunele stadionului Cluj Arena.

„U” a abordat mai liniștit finalul meciului la adăpostul celor două goluri și s-a rezumat să țină de minge și să se apere, însă oaspeții s-au resemnat cu înfrângerea și nu au mai avut putere să își creeze vreo ocazie notabilă.

Alb-negrii au rămas în atac, iar Simion i-a pasat lui Bic, care a șutat foarte bine din unghi, dar portarul Chindiei a respins în corner (81).

Nu s-a mai schimbat nimic până la final, iar Universitatea Cluj a triumfat în acest joc important și va aborda fără emoții ultima etapă a play-out-ului, la Sibiu, cu Hermannstadt, sâmbătă, 20 mai, de la ora 14:45, respectiv finala Cupei României cu Sepsi OSK programată miercuri, 24 mai, tot la Sibiu.

Echipele de start:

Universitatea Cluj: Gorcea – Martic, Pițian, Miron, Chipciu (cpt) – Bic, Remacle (Pires, min 74), Simion, Tescan (Oancea, min 63) – Nistor (Filip, min 86), Thiam (Ze Gomes, min 74)

Rezerve: Iliev, Oancea, Ilie, Goranov, Pires, Filip, Stoica, Gomes, Bălan

Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Chindia Târgoviște: MOldovan – Corinus, Celea, Orozco Fernandez – Căpușă (Buș, min 57), Dulca (Cooper, min 63), Akhmatov, Ioniță (Șerban, min 46) – Popadiuc (Avram, min 84), Popa, Dumitrașcu

Rezerve: Căbuz, Buș, Vorobjovas, Cooper, Șerban, Jipa, Petre, Zamfir, Avram

Antrenor: Anton Petrea

Arbtru principal: Marcel Bârsan

Asistenți: V. Marinescu, R. Ghinguleac

VAR: O. Hațegan / AVAR: A: Vornicu / Arbitru rezervă: F. Mazilu

Obs. de joc: N. Boaru / Obs. arbitri: M. Savaniu

Cartonașe galbene: Miron (90), Oancea (90+1), Gorcea (90+3) // Cernea (44), Dulca (50)

Foto (c) ovidiubujor.ro / Transilvania Photos

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *