Se încinge finala. U-Banca Transilvania a câștigat și meciul 4 cu „leii roșii” și urmează alte două dueluri de foc la Oradea și Cluj

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj s-a impus cu scorul de 86-80 în meciul cu numărul 4 al Finalei Ligii Naționale împotriva lui CSM Oradea, iar rezultatul meciurilor directe a devenit 2-2. Jocul al patrulea a avut loc din nou într-o sală arhiplină în BT Arena și duelul s-a desfășurat sub semnul echilibrului, iar pentru fanii baschetului urmează alte două derby-uri de foc care vor stabili campioana României.

Primul sfert a fost încheiat cu un avantaj minim pe tabelă în favoarea gazdelor, de doar un punct, 22-21, după un început bun de meci al orădenilor. Bircevic, Guzman. Richard și Stipanovic au fost decisivi în primele zece minute de joc.

În sfertul secund, Oradea a preluat din nou conducerea, dar Cățe a egalat la 24-24. A urmat câte două treițe, câte una de ambele părți, iar scorul a devenit 27-27. Cele două formații au mers la cap la cap și au alternat la conducere pe tabelă, însă diferență nu a fost mai mult de o posesie. U-BT a revenit la cârma printr-un coș de trei a lui Meindl, 37-35. Brazilianul a dus-o pe „U” la 42-55, însă Nicolescu a reușit o nouă aruncare de trei puncte și a redus ecartul.

U-Banca Transilvania Cluj a intrat la pauza mare cu zece puncte diferență pe tabelă, elevii lui Silvășan au controlat meciul, iar rezultatul a fost 48-38.

Patrick Richard a terminat prima parte cu 11 puncte înscrise, urmat de Leo Meindl, cu 9 puncte, respectiv Kuti, cu 8.

În debutul sfertului trei, orădenii lui Cristi Achim au redus din diferență pe fondul unei căderi ale gazdelor, iar diferența a scăzut la două puncte (53-51). Scorul a devenit egal, iar CSM a apăsat pedala de accelerație.

La 62-62, Nemanja Gordic a recuperat o minge și a reușit o aruncare de trei puncte din afara semicercului, iar U-BT Cluj a încheiat sfertul trei în avantaj (65-62). În sfertul patru, Cățe și-a dus echipa la cinci puncte (67-62). Alb-negrii au continuat să se mențină la cârma jocului și chiar să își consolideze avantajul, ajungând la o diferență de șapte puncte (71-64).

Ratările succesive ale gazdelor și jocul bun al CSM-ului i-a apropiat la o posesie pe tabel, (71-69), însă Meindl a transformat două libere și tot el a înscris de sub coș din pasa lui Guzman (75-69).

Finalul meciului este unul interzis cardiacilor, rezultatul este unul strâns, iar orădenii nu se lasă, apropiindu-se la șase puncte (78-72), dar Gordic a fost de altă părere și a înscris din nou.

Confruntarea din meciul 5 dintre cele două finaliste ale acestui sezon de Liga Națională a fost extrem de disputată, așa cum trebuie să fie un derby între cele mai puternice formații din campionat.

Cu un minut înainte de final, diferență diferența a scăzut la patru puncte (80-76), dar un atac finalizat cu coș de Bircevic a mărit din nou avantajul. Richard a mai adus două puncte în ultimele secunde pentru 84-78, iar Leo Meindl a transformat două libere cu zece secunde înainte de final, 86-80, iar Oradea a cerut timeout. Nu s-a mai schimbat nimic până la final, iar defensiva Clujului a rezistat cu brio asalturilor ofensive, iar U-BT Cluj a restabilit egalitatea la 2-2 în finala Ligii Naționale.

Meciul cinci va avea loc joi, 25 mai, la Oradea, de la ora 18:30, urmând ca al șaselea să revină la Cluj-Napoca sâmbătă, 27 mai, în BT Arena.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *