„U” Cluj și-a luat revanșa în fața Oțelului și merge la barajul pentru Conference League

Primul meci de baraj pentru Conference League dintre Oțelul Galați și Universitatea Cluj a fost câștigat de elevii pregătiți de Ioan Ovidiu Sabău, scor 0-2, pe stadionul din Galați, duminică, 19 mai.

Astfel, universitarii clujeni își iau astfel revanșa în fața Oțelului lui Dorinel Munteanu, după cele trei victorii obținute de gălățeni în acest sezon, două în campionat și una în Cupa României.

După o primă repriză în care Oțelul a făcut un presing sufocant și a controlat primele 45 de minute, având situațiile mai importante de gol, Universitatea a ieșit la joc în partea a doua.

În minutul 28 al primei părți, portarul Gertmonas îl faultează în careu pe Samuel Teles și arbitrul a acordat penalty, dar Anes Rusevic a ratat și scorul a rămas 0-0. Portarul Universității și-a răscumpărat astfel greșeala de la faultul în careu. În finalul primelor 45 de minute, Oțelul putea deschide scorul, dar Maciel a fost blocat in extremis de fundașul Thalisson Kelven și arbitrul a pus punct primei reprize.

Trupa lui Sabău a ieșit mai determinată de la vestiare și a echilibrat jocul. Antrenorul clujenilor s-a dovedit a fi extrem de inspirat când l-a introdus pe argentinianul Anselmo în atac în locul lui Vali Gheorghe (58), iar vârful sud-american a deschis scorul în minutul 62 în urma unui contraatac rapid și a înscris cu o reluare din 16 metr. Ulterior, tot el a majorat diferența la 2-0 în minutul 72, după ce a fost servit excelent cu o pasă de Silaghi și a rămas singur cu portarul Eduard Papp, învingându-l elegant.

Nu s-a mai schimbat nimic până la final, iar soarta partidei a fost decisă, Universitatea va merge la barajul pentru Conference League cu CS Universitatea Cluj. Meciul este programat duminică, 26 mai, de la ora 20:00, în Bănie, pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Echipele de start:

Oțelul: Pap – Adăscăliței, Yabre, Cisse, Gomes Silva – Cisotti, Lameira, Teles – Maciel, Rusevic, Tănasă.
Rezerve: Stoian – Neagu, Jardan, Bodișteanu, Zivulic, Malle, Bordun, Ghiocel, Zhelev, Farcaș, Rus, Gaitan
Antrenor: Dorinel Munteanu

Universitatea Cluj: Gertmonas – Oancea, Maoero, Thalisson, Chipciu – Silaghi, Simion, Bic, V. Gheorghe – Roguljic, Nistor
Rezerve: Gorcea – Chinteș, Mitrea, Techeres, Suciu, Doukoure, Roger, Pănoiu, Anselmo
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *