U-BT Cluj-Napoca – CSM CSU Oradea, miercuri de la ora 19! Dusko Vujosevic: „Putem să ne așteptăm la un meci de cea mai mare calitate”

Duel românesc în faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup, U-BT urmând să întâlnească CSM CSU Oradea, mâine de la ora 19. Va fi al doilea duel din acest sezon între cele două combatante.

Înaintea meciului de miercuri seara, antrenorul coordonator Dusko Vujosevic și jucătorul Nandor Kuti au susținut o conferință de presă.

„Chiar dacă este sub egida FIBA, acest meci este unul între echipe românești. Anul acesta, formațiile din top 8 au foarte multă calitate, însă trei echipe s-au delimitat puțin față de restul. Este vorba de Oradea, Sibiu și Cluj. Din pricina tragerii la sorți și a diferitelor rezultate, noi am ajuns să avem două meciuri consecutive cu Oradea și, mai târziu, două partide cu Sibiu. Oradea are un lot de calitate, cu niște caracteristici speciale, atipice. Mă refer la calitatea individuală a jucătorilor care au o relație bună între ei. Mâine, putem să ne așteptăm la un meci de cea mai mare calitate pe care o poate oferi România, la nivel de cluburi. Multe lucruri în viață sunt previzibile, dar sportul și, în special baschetul, nu este. Duelul cu Oradea va fi imprevizibil, datorită calității celor două echipe. Bineînțeles, noi avem nevoie de încredere și de aceea credem că putem câștiga acest meci împotriva marii noastre rivale. Suntem pregătiți pentru acest meci și vom încerca să vorbim mai mult prin jocul nostru.” a declarat tehnicianul Clujului.

Vujosevic consideră că duelul contra campioanei României va fi diferit față de întâlnirea din campionat, când U-BT s-a impus cu 89-82:

„Fiecare meci are o poveste diferită așa că e foarte greu să zicem de dinaintea confruntării cum va fi. Sută la sută fiecare echipă va face un upgrade de la precedenta întâlnire și va găsi resurse noi pentru această întâlnire.”

Tehnicianul s-a arătat mulțumit de faptul că echipa lui este plasată pe locul al doilea în acest moment în Power Ranking-ul competiției:

„Din câte știu, noi am început competiția în calificările FIBA Europe Cup. Bineînțeles, situația s-a schimbat și se va schimba în continuare. Noi suntem mulțumiți că ne-au pus pe locul al doilea și vom încerca să menținem un nivel al calității care i-a motivat pe ei să ne pună așa de sus.”

La rândul său, internaționalul român Nandor Kuti a prefațat meciul astfel:

„Cunoaștem foarte bine echipa din Oradea, am jucat în ultimii 3-4 ani niște partide foarte intense contra lor. Au o echipă bună cu niște jucători foarte buni din punct de vedere individual, ce pot marca 20-30 de puncte. Noi suntem pregătiți, eu consider că ne-am antrenat bine ca echipă toată săptămâna. Sper să vină fanii în număr cât mai mare la sală, chiar dacă jucăm miercuri. Sper să facă un efort și să vină să ne susțină cum au făcut-o și până acum.”

Întrebat despre atuurile în fața orădenilor, Kuti a menționat două aspecte prin care echipa lui se diferențiază momentan față de celelalte echipe românești:

„Cred că noi suntem mai puternici sub panou. Avem, probabil, cel mai bun pivot din Liga Națională. De asemenea, jocul colectiv este un atu. Cred că suntem pe primul loc la numărul de assisturi în FIBA Europe Cup.”

La final, a fost rugat să explice cum vede sarcina de a-l apăra pe Giordan Watson, conducătorul de joc al bihorenilor și al naționalei, principalul pericol al oaspeților de mâine:

„Da, îl cunosc foarte bine pe Watson și de la club, și de la națională. E un jucător foarte energic, care se apără foarte bine, e foarte rapid. L-am apărat de foarte multe ori și e greu să îl oprești, mai ales atunci când e „hot”, dar eu nu îmi fac probleme pentru că apărarea noastră colectivă e foarte bună.”

Jocul dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea se va disputa în BTarena, începând cu ora 19 și va putea fi urmărit pe Digisport și pe canalul de YouTube al FIBA.

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *