Ironi Ness Ziona – U-BT Cluj-Napoca, miercuri, ora 20! Vremea revanșei în Țara Sfântă pentru „studenți”

Aventura europeană continuă pentru U-BT Cluj-Napoca după o pauză de trei săptămâni. Trupa antrenată de Mihai Silvășan se deplasează în Israel, pe terenul lui Ironi Ness Ziona, o mai veche cunoștință a clujenilor.

Cele două echipe s-au întâlnit și în sezonul trecut al FIBA Europe Cup, în preliminarii, unde câștig de cauză au avut israelienii (91-78 și 88-89). Trupa antrenată de Nadav Zilberstein nu s-a oprit decât în faza optimilor, unde a cedat în fața danezilor de la Bakken Bears.

Corey Fisher, principala „mașină” de oferit pase din tabăra lui Ironi Ness Ziona. Foto: fiba.basketball

Pusă pe fapte mari în acest sezon, Ironi Ness Ziona a început competiția cu șapte victorii la rând, primul eșec suferindu-l etapa trecută, chiar la Oradea, unde CSM CSU s-a impus cu 86-80 în urma unei partide controlate de la un capăt la altul.

În campionat, israelienii nu stau la fel de bine ca și U-BT, care este lider și are doar o singură înfrângere. Ironi este abia pe 4 în prima ligă dominată de Maccabi Tel Aviv, și a acumulat 7 victorii plus 7 înfrângeri. În ultima etapă Clujul a trecut greu de SCM Timișoara, 92-89, în vreme ce israelienii au avut parte de un duel intern important, cu liderul Maccabi, pe terenul formației de Euroligă, pe care l-au pierdut cu 71-80.

Din punct de vedere statistic, între U-BT și Ironi Ness Ziona nu este o diferență simțitoare, deși „studenții” conduc la majoritatea capitolelor (52-49% la nivelul aruncărilor, 35.2-32.5% de trei puncte, 37-35 la nivelul recuperărilor sau 23-18 în ceea ce privește pasele decisive).

Jeff Withey, jucător trecut pe la New Orleans Pelicans, Utah Jazz sau Dallas Mavericks în NBA. Foto: fiba.basketball

La nivelul lotului, echipa în alb-portocaliu dispune de opt autohtoni și patru străini, toți născuți în Statele Unite ale Americii. Dintre ei se remarcă în mod special Jeffree Withey, Corey Fisher și Jeremy Hollowell. Withey este principalul marcator al echipei în Europe Cup (17 puncte în medie), dar și cel mai bun recuperator (9.3 recuperări), la care se adaugă un indice de 27.8 eficiență. Fisher este cel mai important pasator al echipei, cu 5.5 assist-uri în medie. Alte nume de notat sunt Daequan Cook, sportiv cu peste 350 de prezențe în NBA, Golan Gutt ori Tal Dunne.

Din tabăra „alb-negrilor” s-au remarcat până acum Patrick Richard (18.1 indece de eficiență), Darko Planinic (16.4 puncte), Karlo Zganec (6.1 recuperări) și Kerron Johnson (6 pase decisive).

U-BT s-a deplasat în Israel fără Brandyn Curry și Karlo Zganec, ambii accidentați, croatul fiind așteptat să revină pe parchet săptămâna viitoare. Silvășan se poate baza pe șase străini (Kerron Johnson, Patrick Richard, Artis Ate, Donatas Tarolis, Darko Planinic și Andrei Calnicenco), acesta din urmă nefiind considerat autohton în competiția europeană.

Confruntarea din arena „Lev Hamoshava” are loc miercuri, 8 ianuarie, de la ora 20:00 și poate fi urmărită pe canalul de YouTube al FIBA.

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *