Înapoi la diferențele obișnuite în fața campioanei. Sepsi SIC se distrează cu „U” Cluj

Universitatea Cluj a oferit cea mai slabă prestație stagională cu Sepsi SIC, tocmai pe terenul campioanei, unde s-a înclinat cu 41-96! Clujencele au resimțit absența Andreei Fleșer în 5-ul de start, unde a început Noemi Boloni.

Sepsi: Godri-Părău – Pasic – Gardner – Mandache – Orban

„U”: Chiș – Boloni – Uiuiu – Timbilla – Campbell

Reeditarea finalei Cupei României a început dezastruos pentru clujence, care s-au văzut conduse în Sepsi Arena cu 0-19 după șase minute de joc! Timbilla a rupt seria lungă fără coș marcat, iar apoi Campbell și-a trecut în cont 8 puncte la rând, pentru 10-33 la capătul sfertului de debut.

Cifrele Universității au stagnat, fiind între 20 și 30 % pe atac, iar Sepsi s-a apropiat tot mai mult de pragul de 30 de puncte între (16-45). În cele din urmă, Gardner a făcut 16-47 și Orban le-a dus pe campioane chiar la 18-56, diferența maximă după 20 de minute. Uiuiu și Campbell au reușit ultimele puncte pentru „U” dintr-o primă repriză de uitat, scor 23-56!

S-au ținut la „doar” -30 în sfertul al treilea

Revenirea de la cabine a adus fluctuații pe tabelă, Sepsi mergând la 23-61 înainte ca Universitatea să „taie” până la 33-63. Covăsnencele s-au desprins ulterior din nou la peste 35 de puncte, 35-72, și Gardner a încheiat sfertul al treilea cu două aruncări libere, la 36-74.

Singurul aspect pozitiv pentru clujence l-a reprezentat scorul din acest act, 18-13, fiind constante în duelul cu Sepsi și nu au lăsat diferența să crească la peste 40 de puncte.

Sepsi merge cu avânt spre +50

În cele din urmă pragul a fost trecut, iar Orban a făcut 36-76, după care scorul a crescut ulterior la 41-88. Ultimele cinci minute ale meciului au adus puncte la rând pentru Sepsi, care a depășit diferența de 50 de puncte între ea și „U” (41-92). Campioanele țării s-au impus la final cu 41-96, într-un meci decis la capătul primelor șase minute, în care Universitatea nu a găsit drumul spre coș.

Korine Campbell a strâns 15 puncte (5/17 la aruncări) și 7 recuperări, fiind urmată de Rashida Timbilla (10 puncte, 11 recuperări) respectiv Alexandra Uiuiu (10 puncte, 5 recuperări, 4/15 la aruncări). Din partea celor de la Sepsi SIC Sf. Gheorghe s-au remarcat Rebekah Gardner (24 de puncte, 6 recuperări), Nikolett Orban (20 de puncte, 8 recuperări) și Jovana Pasic (11 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive).

Clujencele ajung la a șaptea înfrângere stagională, cea mai dură, dar se mențin pe locul 5, în fața echipelor CSM Târgoviște și Phoenix CSU Simona Halep Constanța.

Foto: arhivă Facebook Sepsi-SIC

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *