VICTORIE de pus în ramă pentru U-BT Cluj în fața campioanei Germaniei! Alb-negrii au trăit periculos finalul

U-BT Cluj-Napoca a obținut un succes important miercuri seara, 8 noiembrie, împotriva lui Ulm, campioana Germaniei, scor 86-75, în cadrul etapei a 6-a a grupelor EuroCup.

Germanii au început tare jocul de la Cluj, reușind o primă aruncare de trei prin Williams, dar alb-negrii au replicat prin Guzman și Jones jr. (4-3). 

Un coș de trei de efect marca Guzman și un slum-dunk al lui Stipanovic au dus-o pe U-BT la trei puncte (9-6). DJ Seeley a fost one man show în primul sfert, reușind o serie de 9 puncte care au dus-o pe „U” la 12 puncte diferență (18-6).

U-BT a impus ritmul și a reușit să o țină în frâu pe campioana Germaniei, dominând primul sfert, iar Cățe a încheiat primul sfert cu o treiță care a dus scorul la o diferență de 13 puncte (26-14).

Campioana României a defilat și a început în forță și sfertul secund, după doua minute scurse nemții nu au reușit niciun punct, în timp ce „U” s-a desprins pe tabelă (32-14).

Foto Ioan Băgăian

Prima parte de vis pentru „U” Cluj

Trupa lui „Silvă” defilează pe tot terenul și plimbă mingea în jumătatea germanilor, iar un nou slam-dunk magistral bifat de Karel Guzman a aruncat sala în aer și a dus scorul la 34-16, iar Jarell Eddie a înscris din afara semicercului și a dus scorul la 20 puncte pentru gazde (37-17).

Două coșuri consecutive de trei ale lui Eddie, iar un alley-loop marca Guzman au dus scorul la 47-21 pentru U-BT Cluj-Napoca, care îi surclasează pe campionii Germaniei.

27 de puncte diferență pentru U-BT Cluj la pauza mare în fața lui Ulm, iar rezultatul a arătat 51-24, ultimul coș fiind înscris de Jones. Prima parte a fost controlată autoritar de alb-negri, reușind probabil una dintre cele mai bune reprize din acest sezon european.

DJ Seeley cu 14 puncte, urmat de Guzman, cu 11 și Eddie (9), au fost principalii marcatori din tabăra gazdelor în prima parte.

În debutul sfertului trei, oaspeții au redus din diferență la 51-30, dar Karel Guzman a reușit primele puncte în acest sfert pentru „U”, cu un coș cu fault transformate.

Gazdele au continuat să controleze jocul din BT Arena și să menține un avantaj confortabil pe tabelă, de 16 puncte, la finalul sfertului trei scorul arătând 64-48.

Ultimul sfert se anunță unul de decisiv pentru soarta acestui joc, iar Adam Mokoka a aruncat sala în picioare cu trei puncte înscrise, urmat de Richard, prin același procedeu. 

Clujenii au trăit periculos final

Baschetbaliștii pregătiți de Mihai Silvășan le-au permis la jumătatea ultimului sfert oaspeților să reducă ecartul de puncte la 12 (73-61). Emi Cățe a dat semnul revenirii cu un coș cu fault obținut, iar Seeley a dus scorul la 77-66. 

Încă trei puncte reușite de oaspeți, far replica lui „U” a venit cu două puncte de la Mokoka: 79-69, iar DJ Seeley – cel mai bun marcator al meciului – a mai bifat o treiță spectaculoasă care a aruncat sala în picioare, cu un minut înainte de final.

Partida s-a încheiat cu victoria lui U-Banca Transilvania cu scorul de 86-75, iar DJ Seeley a reușit 21 de puncte, urmat de Guzman (16 pct), Mokoka și Cățe, ambii cu 12 puncte, Eddie (9), Jones jr. (6), Richard (4), Stipanovic (4) și Mejeris (2).

În urma acestei victorii, U-BT Cluj au cinci victorii și o înfrângere în primele 6 etape din EuroCup, ocupând locul 2 în clasamentul grupei B.

Următorul joc oficial pentru campioana României va avea loc în campionat, sâmbătă, 11 noiembrie, cu Laguna București, de la ora 17:00.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *