Remiza albă care a trimis-o pe „U” Cluj în play-out. Atât s-a putut pentru „Șepcile roșii”

Universitatea Cluj nu a reușit să o învingă pe FC Voluntari, vineri seara, pe stadionul „Anghel Iordănescu”, și a obținut doar o remiză albă, scor 0-0, într-o partidă care a contat pentru etapa a 30-a a Superligii.

Atunci când Șepcile roșii aveau cea mai mare nevoie de victorie pe terenul ilfovenilor pregătiți de Nicolae Dică, fix atunci nu a venit. Alb-negrii nu au reușit să câștige, într-o confruntare în care defensiva grupării din Voluntari a fost greu de spart de formația clujeană. După o primă repriză extrem de slabă și săracă în ocazii de gol, a urmat apoi o repriză secundă parcă trasă la indigo. „U” a atacat în valuri cu toate liniile, a dominat, a avut posesia de partea ei, a avut și situațiile mai mari, însă golul nu a venit. 

În primele 45 de minute, cele două formații s-au duelat într-o luptă surdă pentru minge. Nici una dintre echipe nu a reușit să se remarce, iar lipsa de fotbal și de atitudine au lipsit cu desăvârșire, jocul fiind unul extrem de echilirat.

Universitarii clujeni au continuat să rămâne sus și în partea secundă și să țină mai bine de minge. Două lovituri libere, o serie de cornere și câteva incursiuni anemice în atac ale ilfovenilor prin veteranul Adam Nemec le-au dat emoții oaspeților, însă intervențiile precise ale lui Andrei Gorcea între buturi au dat siguranță. 

Nu s-a mai schimbat nimic până la final, în ciuda unei presiuni pe final din partea trupei lui Sabău, care s-a aruncat cu disperare în atac, în speranța înscrierii golului isbăvitor. O fază controversată a avut loc în prelungirile partidei, în minutul 93, când un jucător de la Voluntari ar fi atins mingea cu mâna în careu, însă brigada de arbitri a lăsat jocul să continue și nu a văzut hențul.

Partida s-a încheiat, iar Universitatea Cluj a ratat în mod dramatic prezența în play-off-ul Superligii, după ce Sepsi OSK a câștigat cu 2-1 la Ploiești, cu Petrolul, grație unui gol dat în prelugirile meciului (93), gol care i-a trimis pe clujenii lui Sabău în play-out, pe locul 7.

Echipele de start:

FC Voluntari: Fernandez – Turda, Matricardi, Armaș – Jose Veiga, Rață, Crepulja, Carnat – Dumiter, Nemec, R. Popescu
Rezerve: Vâlceanu, Cascini, Dima, Droppa, Răduț, D. Andrei, A. Ciobanu, Paz, Boboc, Cocian, Florea, Voican
Antrenor: Nicolae Dică

Universitatea Cluj: Gorcea – Chipciu, Thalisson, Masoero, Roger – Bic, Simion – Pănoiu, Nistor, Roguljic – D. Popa
Rezerve: Iliev, Gertmonas, Oancea, Chintes, Pițian, Mitrea, Grobry, Fossati, V. Gheorghe, A. Rus, F. Ilie, Anselmo
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Arbitru: Rareș Vidican (Satu Mare). A1: Daniel Mitruți (Craiova); A2: Adrian Vornicu (Iași)
Arbitru VAR: Viorel Flueran (Craiova). Asistent VAR: Claudiu Marcu (Constanța)

Foto arhivă: Mihai Rusu

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *