„U” Cluj joacă în primul eșalon după trei ani de pauză. CSU Suceava vine în „Horia Demian”

Universitatea Cluj a revenit în Liga Zimbrilor, după ce a retrogradat la capătul sezonului 2018/2019 din primul eșalon. Clujenii debutează acasă, duminică (29 august) cu rivala „cunoscută”, CSU Suceava, cele două întâlnindu-se și la barajul de promovare/menținere din această vară.

Clujenii au efectuat câteva achiziții interesante după ce au aflat că vor putea evolua pe prima scenă, fiind aduși experimentații Dragoș Iancu (ex – Potaissa Turda) sau Ionuț Ramba (ex – Minaur Baia Mare), dar numele cel mai important, ca CV, îl reprezintă Janja Vojvodic, dublu câștigător al Ligii Campionilor cu Vardar Skopje.

Nici în privința adversarilor din amicale clujenii n-au stat rău, întâlnind printre altele SCM Poli Timișoara, Potaissa Turda ori Veszprem KC, în fața cărora au avut prestații bune.

Sucevenii, de cealaltă parte, vin după o stagiune dificială, afectată și de pandemie, în care au terminat pe loc de baraj și s-au salvat la limită de la retrogradare. În turneul în care a făcut parte și „U”, a existat egalitate în 3, golaverajul ajutându-i pe bucovineni să se claseze pe poziția secundă.

Transferuri din țară și din „afară” pentru suceveni

Pentru noul sezon, CSU Suceava a efectuat 8 transferuri, fiind aduși turcul Cemal Kutahya (Beykoz Belediye Hentbol), Irakli Kbilashvili (iranian, CSM Reșița), Nemanja Vukovic (sârb, Radnicki Kragujevac), Adrian Tîrzioru (CSM Bacău), Alin Roșu (CSA Steaua), Szasz Elod (CSM Botoșani) respectiv Alexandru Bologa și Leonard Ștefan (ambii CSM Făgăraș).

Gruparea pregătită de Petru Ghervan și Adrian Chiruț și-a măsurat forțele de mai multe ori în perioada de pregătire cu CSM Vaslui, dar și cu CSM Focșani, HC Buzău ori Potaissa Turda.

Meciul dintre „U” Cluj și CSU Suceava se dispută duminică, 29 august, începând cu ora 18.00 în Sala Sporturilor „Horia Demian”, prețul unui bilet fiind de 10 lei, pensionarii și studenții beneficiind de 50% reducere. Jocul va fi condus de o brigadă formată din Theodor Șerbu și Andrei Vasilescu (ambii București), iar observator din partea FRH va fi Marius Barcan (Dolj).

Foto: Brădeanu Photography

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *