U-BT este SuperCampioană la baschet! „Studenții” au câștigat primul trofeu intern în noua stagiune

U-Banca Transilvania s-a impus în SuperCupa României la baschet masculin, 89-82 cu CSO Voluntari, adjudecându-și primul trofeu pus la bătaie în sportul de sub panou din țară. Clujenii sunt la a treia astfel de distincție din istorie, precedentele reușite fiind în 2016 și 2018.

U-BT: Katic – Stewart – Colceag – Bircevic – Stipanovic

Voluntari: Gotcher – Vasiliauskas – Badiu – Moldoveanu – Thompson

După un start rapid, dar cu atacuri ratate de ambele părți, U-BT și CSO Voluntari au început să ardă plasa, defensivele trecând pe plan secund. Vasiliauskas „a deschis banca” (0-3), Katic, Colceag și Stewart ținând-o în față de data aceasta pe campioana României (10-8). Vlad Moldoveanu și Elijah Stewart au pornit apoi un concurs din spatele arcului de cerc, americanul răspunzând reușitei jucătorului de la Voluntari (13-11).

Avantajul clujenilor a urcat la trei lungimi, 17-14, după două libere precise din partea lui Stewart, dar Voluntariul a putut întoarce și Vasiliauskas a punctat pe evitare din fața lui Bircevic (17-18). N-a durat mult posesia în plus de partea ilfovenilor și Patrick Richard cu un step back three și-a ajutat gruparea să conducă la +4, scor 22-18. Ultimele puncte din primul sfert au venit din mâinile lui Ouzsy Barro, pivotul senegalez transformându-și ambele libere, 22-20.

Ritm alert în continuare! U-BT are avantaj la pauză, dar Voluntari găsește câte o triplă în momente cheie

Alb-albaștrii de Ilfov au pornit într-o altă viteză sfertul secund, Rolly Torok și Barro întorcând situația în favoarea Voluntariului, 22-25. Ritmul crescut a venit și din partea Clujului, iar Stipanovic cu Grasu au finalizat două atacuri rapide (26-25), pivotul bosniac mărind ecartul ulterior la două posesii, 30-25. Vasiliauskas a readus-o în striking distance pe Voluntari în multiple ocazii, cu câte o treiță (40-39).

Defensiva campionilor s-a îmbunătățit simțitor spre finalul primei reprize, încasându-se doar 4 puncte în ultimele cinci minute. Chiar dacă Grasu a punctat pentru 47-41, repetându-se avantajul maxim, Malcolm Lee a stabilit scorul pauzei, 47-43.

Elijah Stewart și Sarunas Vasiliauskas au avut 20 de minute aproape perfecte, strângând 17 respectiv 12 puncte, ambii cu peste 60% din spatele arcului de cerc! CSO Voluntari a rămas „fierbinte” de la 3 puncte (53%), U-BT fiind însă mai bună la recuperări (21-14), assist-uri (15-13) și la punctele venite din vopsea (24-18).

Clujenii se desprind pe finalul sfertului trei

Scenariul din sfertul al doilea s-a repetat la început de parțial al treilea, CSO Voluntari egalând aproape imediat situația, 51-51, cu triplele lui Gotcher și Vasiliauskas. Apoi, Woods i-a dus pe ilfoveni în avantaj, tot cu o „treiță” (53-54), punctele lui Toni Katic și Elijah Stewart redând conducerea pentru U-BT, 61-57.

„Studenții” au rămas dominanți la recuperare, strângând câteva boards importante în atac, Karel Guzman punctând din 0 grade pentru 68-59, la capătul unui run de 11-2 în decurs de trei minute. Voluntariul a înjumătățit diferența, în decisiv intrându-se cu 68-64, după cinci puncte la rând din aruncările lui Gotcher.

Final mai reușit pentru U-BT. Ardelenii au profitat din plin de eliminarea lui Thompson și au cucerit a treia SuperCupă din istorie

Richard și Bircevic au menținut diferența de două posesii, 72-66, Elijah Stewart ratând apoi oportunitatea unui three-point play, lucru de care a profitat Gotcher la 74-71. Malcolm Lee a început să iasă la rampă pentru ilfoveni, asumându-și rolul de shooter din poziții complicate și precizia sa a dus-o pe Voluntari în față, 76-80.

Eliminările lui Stipanovic și Thompson au lăsat mai multe spații în 3 secunde de ambele părți, U-BT gestionând mai bine lipsa pivotului titular. Guzman a readus formația campioană în avantaj, 81-80, pe atacul următor Patrick Richard mergând „până la capăt” și le-a oferit ardelenilor alte două puncte (83-80). Ilfovenii și-au ratat fazele ofensive, recurgând la faulturi în speranța unor libere ratate, dar Guzman, Katic și Richard au avut mână sigură, disputa terminându-se cu 89-82.

Prestație excelentă de partea lui Elijah Stewart la debutul în România

Elijah Stewart a fost principalul marcator al disputei, cu 22 de puncte și 6 recuperări, având 4/7 de la mare distanță. Americanul transferat în această vară a fost urmat de Andrija Stipanovic și Patrick Richard, ambii cu 17 puncte.

De la Voluntari s-au remarcat Vlad Moldoveanu, Sarunas Vasiliauskas (17 puncte ambii și peste 50% de 3 puncte), Malcolm Lee (16 puncte, 3 recuperări) și Toddrick Gotcher (13 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive).

U-BT are următorul joc peste două zile, cu CSA Steaua București, în primul tur al Cupei României.

Foto: ActionFoto.ro

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *