Potaissa Turda închide etapa a treia din Liga Zimbrilor cu un derby de podium

Ultimul meci al etapei a treia din primul eșalon al handbalului masculin românesc se va juca la Turda, vineri, 24 septembrie, între medaliatele cu argint și bronz din stagiunea precedentă.

Potaissa primește vizita Dobrogei Sud Constanța, ardelenii fiind fără meci jucat în campionat de aproape trei săptămâni, precedentul duel datând din 4 septembrie, prin victoria de la Alexandria (28-26).

Constănțenii în schimb vin după un tur de forță, cu jocuri atât pe plan european, cel mai recent exemplu fiind cu Orlen Wisla Plock (14-25 în Polonia), dar și în campionat, unde au jucat în decurs de trei zile cu Buzăul și cu CSM București, ambele dispute fiind câștigate. Băieții lui Djordje Cirkovic au și deschis sezonul actual cu o surpriză, învingând Dinamo în SuperCupă, la finalul lunii august.

Turda și Constanța au dus o luptă strânsă în stagiunea 2020/2021 pentru a termina pe locul secund, în cele din urmă medaliile de bronz fiind acaparate de „magnifici”, care au obținut cea mai bună clasare din istorie în Liga Zimbrilor.

De amintit că „delfinii” au un singur succes în precedentele cinci întâlniri cu Turda și ultima dată când s-au impus pe terenul Potaissei a fost în 1 octombrie 2014, cu 30-24, pe atunci campionatul fiind încă sub formă de play-off și play-out.

Meciul din Sala „Gheorghe Barițiu” este programat pentru vineri, 24 septembrie, începând cu ora 16.00 și va fi transmis în direct pe TVR 2. Arbitrii delegați sunt bucureștenii Teodor Șerbu și Andrei Vasilescu, în timp ce observator din partea FRH va fi Gheorghe Candea din Sibiu.

„Punctul lor forte este apărarea, cu Vasile în formă extraordinară, au primit foarte puține goluri”

„Întâlnim un adversar foarte puternic, a demonstrat-o deja în aceste prime cinci-șase meciuri din acest sezon, în campionat și cupele europene. Au făcut câteva transferuri bune, s-a și văzut acest lucru. Punctul lor forte este apărarea, cu Vasile în formă extraordinară, au primit foarte puține goluri. Trebuie să ne concentrăm foarte mult, să încercăm să eliminăm greșelile neforțate. Avem nevoie de galerie, avem nevoie de spectatori și să aducem victoria.”, a declarat antrenorul Horațiu Gal pentru Facebook AHC Potaissa Turda.

Foto: Facebook AHC Potaissa Turda (ActionFoto.ro)

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *